Datum: 02-10-2023 - 21:19
15
sep
'23
Presentatie met o.a. de planning laatste fase (4) van Het Zilt met de bouw van 18 appartementen, supermarkt en G.O.E.D.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Screenfoto's presentatie

Presentatie met o.a. de planning laatste fase (4) van Het Zilt met de bouw van 18 appartementen, supermarkt en G.O.E.D.

Van Rhijn Bouw B.V. en Woningstichting Sint Antonius van Padua hebben onlangs op dinsdag 22 augustus, een overeenkomst getekend voor de realisatie van 18 appartementen in het sociale huursegment van bouwproject Het Zilt in De Zilk. De vierde en laatste fase omvat in totaal 18 appartementen, een supermarkt en een G.O.E.D (gezondheidsvoorziening onder één dak), is onderdeel van de leefbaarheidsimpuls De Zilk en speelt in op de behoeften van de lokale gemeenschap...

Bij de aanvang van de ontwikkeling in 2014 werd vastgesteld dat de appartementen boven de supermarkt binnen het sociale segment zouden vallen. Later kregen deze appartementen tijdelijk de bestemming van sociale koop. Echter, diverse omstandigheden hebben er uiteindelijk toe geleid dat gemeente en Van Rhijn Projectontwikkeling zijn overeengekomen de appartementen toe te voegen aan het sociale huursegment. Deze aanpassing sluit naadloos aan bij de geldende Noordwijkse Woonvisie 2020 - 2030 en heeft als doel het segment sociale huur te vergroten. 

Tijdens de vergadering van de commissie Ruimte van donderdagavond 14 september gaf directeur Jaap Van Rhijn van Van Rhijn Bouw een presentatie, om daarmee de commissie te informeren over de stand van zaken rond het inrichtingsplan en de bouw van fase 4, en dat is tevens de laatste fase van Het Zilt, bestaande uit 18 appartementen, een G.O.E.D. en een supermarkt.

In de fotogalerij hebben we voor u verschillende pagina's uit de presentatie gehaald waarop de meeste informatie, waaronder het tijdspad van de bouw, te vinden is. De oplevering van de bouw zal in het vierde kwartaal van 2024 zijn.

De problemen die er nu al veel zijn om tegen die tijd een stroomaansluiting te hebben, gelden niet voor de appartementen. Maar voor de supermarkt is dat nog wel een onzekerheid volgens Liander, of deze bij oplevering al aangesloten kan zijn op het netwerk. 

U kunt de presentatie ook in zijn geheel bekijken met daarin ook de gestelde vragen (en beantwoordde) door de commissieleden, klik hier en kijk bij punt 6.