Datum: 02-10-2023 - 17:15
14
sep
'23
GGZ Rivierduinen organiseert ondersteuningsgroep nabestaanden na zelfdoding.
Geschreven door GGZ Rivierduinen
Foto's Redactie BON

GGZ Rivierduinen organiseert ondersteuningsgroep nabestaanden na zelfdoding.

Iedere zelfdoding treft gemiddeld 135 mensen. Mensen die rouwen om het verlies van een dierbare. Deze rouw kan een pijnlijke worsteling zijn. Er komen veel vragen en onzekerheden naar boven: wat is er gebeurd? Waarom heeft hij of zij het gedaan? Had het voorkomen kunnen worden? Heb ik schuld? Emoties zoals boosheid, verdriet, schuldgevoelens, angst en opluchting kunnen het rouwproces in de weg staan. GGZ Rivierduinen organiseert een ondersteuningsgroep...

voor nabestaanden van zelfdoding. In de ondersteuningsgroep vinden deelnemers herkenning en begrip bij mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Zij leren meer grip te krijgen op hun rouwproces. In de groep kunnen ervaringen gedeeld worden en wordt veel steun ervaren.

Aanmelden
De ondersteuningsgroep start dinsdag 24 oktober. Er zijn acht bijeenkomsten van 15.00 tot 17.00 uur in Leiden. De groep is er voor nabestaanden uit gemeente Leiden, Oegstgeest, Zoeterwoude, Voorschoten, Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk. Meedoen is gratis.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website: https://rivierduinen.nl/preventie/ondersteuningsgroep-nabestaanden-van-zelfdoding/ Naast deze ondersteuningsgroep biedt GGZ Rivierduinen ook het online programma Rouw na suïcide: www.rivierduinen.nl/preventie/e-health 

Bij vragen kan contact opgenomen worden met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..