Datum: 02-10-2023 - 19:15
14
sep
'23
Bibliotheek Koffie+ ochtend: Stel je vraag over dementie.
Geschreven door Bibliotheek Bollenstreek
Foto's Redactie BON

Bibliotheek Koffie+ ochtend: Stel je vraag over dementie.

Donderdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag en wordt er extra aandacht gevraagd voor dementie. Dementie is een van de bekendste en meest voorkomende ouderdomsziektes. Bij dementie denkt men snel aan vergeetachtigheid en het niet meer herkennen van dierbaren. Maar ook rusteloosheid, agressief gedrag en lichamelijke klachten zijn kenmerkend. Als een naaste met dementie te maken krijgt, dan is dat ingrijpend. Zowel voor zijn of haar...

gezondheid als voor jou en je relatie met je naaste. Tijdens deze Koffie+ op donderdag 21 september van 10.30-12.00 uur beantwoorden Wil van der Kwaak en Edith de Jong in de Bibliotheek van Noordwijkerhout vragen over dementie.

Zowel Wil als Edith zijn werkzaam bij Marente en gespecialiseerd in "Jonge mensen met dementie". Met ruim 25 wijkteams, 10 woonzorglocaties, diverse dagcentra en een revalidatiecentrum is Marente altijd dichtbij in de regio. Al meer dan 100 jaar kunnen inwoners van de Rijn-, Duin- en Bollenstreek rekenen op professionele zorgverlening van Marente.

Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht en kan via de website van de Bibliotheek Bollenstreek www.bibliotheekbollenstreek.nl of aan de balie van de Bibliotheek van Noordwijkerhout. Koffie+ is een gezellige koffieochtend, bedoeld om elkaar te ontmoeten gekoppeld aan een thema, workshop of andere activiteiten.