Datum: 02-10-2023 - 17:55
11
sep
'23
Oefenen als brugpieper in de VOweek bij Sophia Scholen.
Geschreven door Sophia Scholen
Foto's CORPUS

Leerlingen groepen 7 Sophia Scholen op ‘reis door de mens’.

In 2019 is een waardevolle samenwerking ontstaan tussen CORPUS, Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid en Sophia Scholen. Samen werkten zij aan het project ‘Gezond op weg’. Voor het tweede schooljaar op rij bezochten de leerlingen van alle groepen 7 van Sophia Scholen het bijzondere museum, mede dankzij een financiële bijdrage van Zorg en Zekerheid. Uiteraard maakten de leerlingen een spectaculaire ‘reis door de mens’. Zij hebben in de weken voorafgaand...

aan het bezoek tijdens de biologielessen al aandacht besteed aan de bloedsomloop en de werking van het hart. Door een samenwerking tussen CORPUS en Sophia Scholen en dankzij een bijdrage van Zorg en Zekerheid is er een lespakket ontwikkeld genaamd 'Bloedsomloop en Lichaam'.

Samen met andere 'gezonde' partners heeft CORPUS daarnaast drie workshops ontwikkeld voor in de klas, met als thema’s gehoorschade, smaak en water. De educatieve producten zijn door iedereen te downloaden op de website van CORPUS.

Met elkaar naar Oegstgeest
De 28 scholen van Sophia Scholen zijn allemaal gehuisvest in de Duin- en Bollenstreek. De groepen 7 reisden met plezier af naar Oegstgeest. In De Zilk gaat het om leerlingen van De Egelantier en in Noordwijkerhout om de Victorschool, de Prinsenhofschool en De Nieuwe School.

Financiële bijdrage Zorg en Zekerheid
Het bezoek aan CORPUS was mogelijk dankzij een financiële bijdrage van Zorg en Zekerheid. “We zijn ontzettend blij met de bijdrage van Stichting Zorg en Zekerheid”, aldus Omar Ramadan, bestuurder Sophia Scholen. “Het is mooi om te zien dat zoveel kinderen hebben genoten van deze CORPUS Experience en weer even extra beseffen hoe waardevol je gezondheid is.”