Datum: 02-10-2023 - 17:27
11
sep
'23
Gasten Zonnebloem afd. De Zilk op bezoek bij dahliashow Kasteel Keukenhof. (foto's)
Geschreven door Zonnebloem afd. de Zilk
Foto's Zonnebloem afd. de Zilk

Bijeenkomst gasten Zonnebloem afd. De Zilk in het kader van Nationale Ziekendag. (foto's)

Iedere tweede zondag in september wordt aan de Nederlanders gevraagd om in hun leefomgeving extra aandacht te geven aan zieken en mensen met een beperking. De Nationale Ziekendag, die in 1974 door de Zonnebloem is ingesteld, zorgt ervoor dat wij niet vergeten dat wij als mensen, ziek en gezond, samen door het leven gaan. De Nationale Ziekendag is door de Zonnebloem, afd. Zilk, op zaterdag 9 september gevierd met een lunch in de Duinpan...

Om 11.30 uur werd er door 45 gasten en vrijwilligers in de foyer van de Duinpan een kopje koffie/thee gedronken met daarbij een lekker roomsoesje. In haar welkomstwoordje werd door de voorzitster, mevr. Marja Faber, vermeld dat de lunch gesponsord werd door de Heerenclub uit de Zilk. Dit werd door de gasten en de vrijwilligers met een luid applaus beloond. 

Na de koffie zocht iedereen een plaatsje in de kleine zaal. Er werd begonnen met een kopje tomaten- of groentesoep. Daarna konden de gasten genieten van een broodje kroket. Ook werd er op iedere tafel een schaal met broodjes kaas, broodjes ham en een krentenbol gezet. Daarbij kon men een glas melk of karnemelk drinken.

Bij het verlaten van de Duinpan werden de gasten nog verrast met een bosje zonnebloemen met daarbij een kort gedichtje. Wij willen Kees Klein hartelijk danken voor de heerlijke lunch. We hebben erg genoten. Tot slot gaat onze grote dank gaat uit naar de Heerenclub, de Zilk.