Datum: 25-09-2023 - 04:36
07
sep
'23
Dagboek Oranjefeesten 2023 woensdag: de Oranjeloop. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Dagboek Oranjefeesten 2023 woensdag: de Oranjeloop. (foto's)

De Oranjefeesten van 2023 in Noordwijkerhout zijn vrijdagavond 1 september van start gegaan met de 'Hysterische back to the 80’s DiscoBingoShow' in de kantine van VVSB. De dag erna, zaterdag 2 september, stond in het teken van de Grand Prix motorcross. Op de zonnige zondag 3 september was er de Baggerloop met een recordaantal deelnemers. Op maandagavond 4 september vond de Oranjebridgedrive met 82 bridgers plaats in de grote zaal van Puyckendam....

Op dezelfde avond maar dan op een andere locatie vond bij All American Bowling aan de Langelaan het altijd snel uitverkochte Oranje Bowling Toernooi voor de jeugd en volwassenen plaats. De dinsdag(middag) is traditioneel de dag met de start van de kermis, op dinsdagochtend was daarvoor het al feest in woonzorgcentrum Munnekeweij met de muzikale Oranjeochtend. 

Dinsdagmiddag was er het golfkampioenschap op Landgoed Tespelduyn en bracht burgemeester Wendy Verkleij een bezoek aan de Oranjemiddag voor de gasten van Stichting Met je hart in de Tuinkamer in Munnekeweij. Klik hier voor de foto's en verslag van de dinsdag overdag.

We hebben al een paar mooie, zeer zonnige en gezellige dagen van de Oranjefeesten achter de rug. Op de dinsdagavond was het, zeker wat temperatuur betreft, heel goed toeven op het kermisterrein en in het centrum van het dorp. Het was weer ouderwets gezellig druk.

Op het programma van dinsdagavond stond o.a. een mooi optreden van Muziekvereniging De Harpe Davids in de tuin van de Witte Kerk. En dit jaar bedacht de Oranjevereniging in samenwerking met Toneelvereniging ODI een leuke theater-vossenjacht met een puzzel-speurtocht. Daarna was er een muzikaal Oranjefeessie op de Steeg met Party DJ Petit en zanger Patrick Messemaker. 

We zijn alweer op de woensdag aanbeland, in de ochtend was er een spelletjesochtend op de Regenboogschool en bij de Honingraat (helaas geen foto's mogelijk). De middag startte om 14.00 uur met het schatgraven voor kinderen op het bollenland van de familie Warmenhoven aan de Schippersvaartweg. 

Ook om 14.00 uur ging het wielrennen van start in het centrum van het dorp. Als eerste reden de verschillende jeugdklassen hun wedstrijden en vervolgens was het de beurt voor de 75ste Ronde van Noordwijkerhout voor de grote mannen. Als laatste wielrenwedstrijd werd in samenwerking met Van Dam Rent A Bike voor de tweede keer de Orange Bike Race georganiseerd. 

Woensdagavond ging onder nog steeds warme temperaturen de Oranjeloop voor de jeugd en volwassenen van start door het centrum van het dorp. Bij beide lopen waren er ondanks de warmte gelukkig toch een flink aantal deelnemers, maar ze ook werden flink toegejuicht door het publiek en zo behaalde iedereen de finish.

De redactie van BON probeert de komende Oranjefeestdagen zoveel mogelijk activiteiten te bezoeken en daar een dagboek met fotoverslag van te plaatsen op BON. 
Voor veel activiteiten geldt, dat de volledige uitslagen later nog zullen volgen.