Datum: 25-09-2023 - 05:11
06
sep
'23
Robert Strijk formateur in Noordwijk.
Geschreven door Gemeente Noordwijk
Foto's Gemeente Noordwijk

Robert Strijk formateur in Noordwijk.

De 11 fracties in de gemeenteraad van Noordwijk zetten een volgende stap in de vorming van een nieuw gemeentebestuur in Noordwijk en hebben Robert Strijk gevraagd als formateur. In de raadsvergadering van 4 juli jongstleden is er een verschil van inzicht ontstaan tussen de coalitie dragende fracties. Afgelopen zomer heeft de Hillegomse burgemeester Arie van Erk als verkenner gesprekken gevoerd met de Noordwijkse fracties. Op dinsdag 5 september deed Van Erk tijdens...

een Informatiebijeenkomst verslag van zijn werkzaamheden en lichtte zijn advies toe. Daarna hebben de fracties afgesproken Robert Strijk te vragen als formateur. Zij geven de formateur mee dat het gewenst is de vaart erin te houden, dat de formateur start met een open houding op basis van het advies van de verkenner en met alle fracties in gesprek gaat. Robert Strijk heeft het verzoek aangenomen en start nog deze week met de werkzaamheden.

Achtergrond Robert Strijk
Robert Strijk was van 2008 tot en met 2010 directeur van het Landelijk bureau van D66. Zijn politieke loopbaan begon als wethouder van Leiden van 2010 tot 2018. In die acht jaar vervulde hij ook de rol van eerste locoburgemeester van Leiden.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 was Robert Strijk formateur van het college van D66, GroenLinks en de PvdA in Leiden. Daarna was Robert Strijk waarnemend burgemeester van Zwijndrecht. Van 2019 tot afgelopen augustus 2023 was Robert Strijk gedeputeerde van de provincie Utrecht met de portefeuille Financiën, Economie en Europa.