Datum: 25-09-2023 - 04:10
05
sep
'23
Dagboek Oranjefeesten 2023 dinsdag: Oranjeochtend Munnekeweij, Oranjemiddag St. Met je hart en opening kermis. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Dagboek Oranjefeesten 2023 dinsdag: Oranjeochtend Munnekeweij, Oranjemiddag St. Met je hart en opening kermis. (foto's)

De Oranjefeesten van 2023 in Noordwijkerhout zijn vrijdagavond 1 september van start gegaan met de 'Hysterische back to the 80’s DiscoBingoShow' in de kantine van VVSB. De dag erna, zaterdag 2 september, stond in het teken van de Grand Prix motorcross. Op de zonnige zondag 3 september was er de Baggerloop met een recordaantal deelnemers. Op maandagavond 4 september vond de Oranjebridgedrive met 82 bridgers plaats in de grote zaal van Puyckendam....

Op dezelfde avond maar dan op een andere locatie vond bij All American Bowling aan de Langelaan het altijd snel uitverkochte Oranje Bowling Toernooi voor de jeugd en volwassenen plaats. 

En dan breekt de dit keer zeer zonnige dinsdag, 5 september, aan en dat is traditioneel de dag met de start van de kermis. Dit is om 14.00 uur met als eerste een uur van het gratis beschikbaar stellen van de kermisattracties voor mensen met een beperking.

Eerder op de dinsdagochtend was het al feest in woonzorgcentrum Munnekeweij, daar opende Oranjevereniging-voorzitter André Vossen de muzikale Oranjeochtend. Helaas moest zanger Daan de Mooij wegens ziekte op het laatste moment afzeggen, maar hij had wel voor goede vervangers gezorgd.

Shantykoor 'Voor de mast' uit Katwijk brachten gezellige Hollandse liedjes die de meeste bewoners uit volle borst meezongen. In het Katwijkse koor zat toch ook nog enige Noordwijkerhoutse inbreng, Jos Disseldorp zong mee in het koor en zijn vrouw Ria Disseldorp deed de begeleiding op de accordeon. Natuurlijk werden de aanwezige bewoners door de vrijwilligers regelmatig verwend met een drankje en een hapje.

Dinsdagmiddag bracht burgemeester Wendy Verkleij een bezoek aan de Oranjemiddag voor de gasten van Stichting Met je hart in de Tuinkamer in Munnekeweij. Zij genoot samen met de gasten van de gezellige Hollandse liedjes van Shantykoor 'Voor de mast' uit Katwijk. Natuurlijk was er voor koffie met lekkers en later een drankje met een hapje gezorgd.

De redactie van BON probeert de komende Oranjefeestdagen zoveel mogelijk activiteiten te bezoeken en daar een dagboek met fotoverslag van te plaatsen op BON. 
Voor veel activiteiten geldt, dat de volledige uitslagen later nog zullen volgen.