Datum: 02-10-2023 - 17:36
02
sep
'23
VVSB lijdt ruime nederlaag bij IJsselmeervogels. (uitslagen + stand)
Geschreven door Stefan van den Burg
Foto's Redactie BON

VVSB lijdt ruime nederlaag bij IJsselmeervogels. (uitslagen + stand)

Opnieuw heeft VVSB niet weten te winnen van een ploeg uit Bunschoten-Spakenburg. Ondanks een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Dario van Breukelen wist VVSB geen resultaat weten mee aan de rode kant van De Westmaat. IJsselmeervogels kwam nog voor rust op een 2-1 voorsprong en liep in de tweede helft uit naar 4-1. VVSB kende een prima eerste helft tegen IJsselmeervogels. Ondanks dat de eerste kans voor de thuisploeg was...

voetbalde de paars-gele formatie goed mee dankzij de geboden ruimtes. IJsselmeervogels was bij tijd en wijle erg slordig waarvan VVSB kon profiteren. Tot tweemaal toe werden niet de juiste keuzes gemaakt om de fouten direct af te straffen. Na 20 minuten werd het schot van Guus Verver verdedigd door IJsselmeervogels, maar moest men wel een corner toestaan. Die trap van Ian van Otterlo plofte voor de voeten van Dario van Breukelen. De verdediger van VVSB wist daar wel raad mee en schoot van dichtbij de 0-1 binnen.

De Noordwijkerhouters vergaten hierna verder te profiteren van slordigheden van de thuisploeg. Zo werd het schot van Van Otterlo nog geblokt en was ook Jesse van Nieuwkerk nog dichtbij. Met nog 10 minuten op de klok in de eerste helft kwam IJsselmeervogels weer terug in de wedstrijd. Een bal bij de tweede paal kwam terecht bij Jordy Ruizendaal die met een strakke volley voor de gelijkmaker zorgde. VVSB leek even van slag want niet veel later kwam IJsselmeervogels nogmaals tot scoren. Aan de linkerkant ontsnapte Bradley Martis, die een panklare voorzet in huis had waardoor Robin Eindhoven de 2-1 kon binnen werken.

VVSB dacht vlak voor rust nog op gelijke hoogte te komen, maar de rake kopbal van Van Nieuwkerk werd afgevlagd wegens buitenspel. Na de pauze kwam de thuisploeg sterker uit de kleedkamer en behield doelman Ruben Valk VVSB van een grotere achterstand. Echter kon de doelman van VVSB niet voorkomen dat in de 54e minuut invaller Marouane Afaker kon scoren.

Na deze 3-1 werd de wedstrijd tammer en konden beide ploegen zich niet voor het doel onderscheiden. Met nog een kwartier op de klok werd de schade voor VVSB nog groter. Via de strafschopstip was het Dennis Knuiman die voor de 4-1 zorgde wat uiteindelijk ook de einduitslag bleek te zijn.

Aanstaande zaterdag neemt VVSB het weer op de eigen Boekhorst op tegen FC Rijnvogels, ditmaal voor de competitie. Om 15.30 uur wordt er afgetrapt in Noordwijkerhout.

IJsselmeervogels – VVSB 4-1: 21. Van Breukelen 0-1, 35. Ruizendaal 1-1, 38. Eindhoven 2-1, 54. Afaker 3-1, 77. Knuiman (p) 4-1.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Nicky Eekhout (46. Thomas Schaap), Lars Rauws, Dario van Breukelen, Jermano Lo Fo Sang; Ricardo Kuijvenhoven (78. Victor van der Linde), Tim de Rijk (78. Daan Tervoort), Ian van Otterlo (56. Mounir Mounji); Guus Verver (56. Gyliano van Velzen), Jesse van Nieuwkerk.

Tekst: Stefan van den Burg