Datum: 25-09-2023 - 05:12
01
sep
'23
Donderdag van de Feestweek De Zilk: Tonknuppelen in het zonnetje.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Donderdag van Feestweek De Zilk: Tobbetje steken (foto's jeugd) en vuurwerkshow (video).

Op vrijdagavond 25 augustus startte dit jaar de Zilker Feestweek van 2023, met een tennistoernooi voor de 16+ Zilkers. De zaterdagochtend en middag daarna waren er alweer de volgende activiteiten, een motortoertocht voor de grote mensen en tennisspelletjes en een viswedstrijd voor de jeugd. Op zondag 27 augustus stonden er drie activiteiten op het programma, een viswedstrijd, de autopuzzelrit en activiteiten rond de Formule1. Op de maandag dag 4 konden de..

Zilkers zich in de ochtend vermaken met Jeu de boules en in de avond kon men bingospelen en klaverjassen. Dag 5 de dinsdag stond in het teken met veel lawaai en rook van de opening van de kermis voor de jeugd van basisschool De Egelantier. De kinderen konden daarna voor de eerste keer gebruik maken van de kermisattracties op het parkeerterrein aan de Sportlaan.

In de Duinpan vond de 55+ middag plaats met een gezellig programma en een hapje en een drankje. Er werden diverse spelletjes gespeeld waarbij er mooie prijzen verdeeld konden worden onder de bezoekers. Ook waren er optredens van bekende Zilkse personen en was er een presentatie met oude Zilkse foto's door Theo van Gijlswijk. (zie de foto's)

Op de dinsdagavond was er nog op het kermisterrein een optreden van Drumfanfare Altesa en deze werd gevolgd door de populaire pubquiz in de Duinpan.

De woensdag werd een dag met verschillende weersomstandigheden, het ene moment een regenbui en even later weer een zonnetje. Op woensdagochtend waren de Kinderspelen bij de Egelantierschool, in het begin van de middag konden kinderen zich creatief uitleven bij de straattekenwedstrijd.

De woensdagmiddag startte met Fair-play spelletjes voor de kinderen op het kermisterrein met medewerking van de kermisexploitanten. Vanaf 15.00 uur was het weer ouderwets gezellig op het kermisterrein naast de Duinpan. Daar stonden weer heel wat (oud) Zilkers met de voeten in het speciaal opgeworpen zand, om gezellig mee te doen aan de Jeu de Boules wedstrijden. (zie de foto's van woensdag)

Donderdag was het helaas alweer de laatste dag van de Zilkse Feestweek 2023 met het Tonknuppelen (zie foto's Tonknuppelen), Tobbetje steken in de middag en als laatste het afsluitende vuurwerk in de avond. De jeugd ging als eerste van start bij het Tobbetje steken en dat leverde onder zonnige weersomstandigheden toch veelal een nat pak op voor de jonge en later ook de oudere deelnemers. (zie foto's van de jeugd in de fotogalerij met de zusjes Floor en Roos van der Linden als winnaars) 

Als afsluiting van een geslaagde en gezellige Feestweek De Zilk 2023 werd er zoals altijd in de avond afgesloten met een mooie vuurwerkshow, klik hier voor de video van Remco F. Gerritsen. Natuurlijk een woord van dank aan alle bezoekers, deelnemers en natuurlijk de vrijwilligers van Feestcommissie De Zilk voor de prima organisatie. Tot volgend jaar!