Datum: 25-09-2023 - 05:35
31
aug
'23
Donderdag van de Feestweek De Zilk: Tonknuppelen in het zonnetje.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Donderdag van de Feestweek De Zilk: Tonknuppelen in het zonnetje. (foto's)

Op vrijdagavond 25 augustus startte dit jaar de Zilker Feestweek van 2023, met een tennistoernooi voor de 16+ Zilkers. De zaterdagochtend en middag daarna waren er alweer de volgende activiteiten, een motortoertocht voor de grote mensen en tennisspelletjes en een viswedstrijd voor de jeugd. Op zondag 27 augustus stonden er drie activiteiten op het programma, een viswedstrijd, de autopuzzelrit en activiteiten rond de Formule1. Op de maandag dag 4 konden de..

Zilkers zich in de ochtend vermaken met Jeu de boules en in de avond kon men bingospelen en klaverjassen. Dag 5 de dinsdag stond in het teken met veel lawaai en rook van de opening van de kermis voor de jeugd van basisschool De Egelantier. De kinderen konden daarna voor de eerste keer gebruik maken van de kermisattracties op het parkeerterrein aan de Sportlaan.

In de Duinpan vond de 55+ middag plaats met een gezellig programma en een hapje en een drankje. Er werden diverse spelletjes gespeeld waarbij er mooie prijzen verdeeld konden worden onder de bezoekers. Ook waren er optredens van bekende Zilkse personen en was er een presentatie met oude Zilkse foto's door Theo van Gijlswijk. (zie de foto's)

Op de dinsdagavond was er nog op het kermisterrein een optreden van Drumfanfare Altesa en deze werd gevolgd door de populaire pubquiz in de Duinpan.

De woensdag werd een dag met verschillende weersomstandigheden, het ene moment een regenbui en even later weer een zonnetje. Op woensdagochtend waren de Kinderspelen bij de Egelantierschool, in het begin van de middag konden kinderen zich creatief uitleven bij de straattekenwedstrijd.

De woensdagmiddag startte met Fair-play spelletjes voor de kinderen op het kermisterrein met medewerking van de kermisexploitanten. Vanaf 15.00 uur was het weer ouderwets gezellig op het kermisterrein naast de Duinpan. Daar stonden weer heel wat (oud) Zilkers met de voeten in het speciaal opgeworpen zand, om gezellig mee te doen aan de Jeu de Boules wedstrijden. (zie de foto's van woensdag)

Vandaag donderdag is het helaas alweer de laatste dag van de Zilkse Feestweek met het Tonknuppelen, Tobbetje steken in de middag en als laatste het afsluitende vuurwerk in de avond. De middag ging om 13.00 uur van start met het ouderwetse, maar nog steeds populaire Tonknuppelen voor mannen en vrouwen.

De dames gingen zeer voortvarend van start en onder het genot van een heerlijk zonnetje, een drankje en een hapje waren zij als eerste klaar met de drie tonnen. De heren hadden het onder dezelfde omstandigheden een stuk lastiger met hun iets sterkere tonnen. Uiteindelijk moesten de vrouwen zelfs de mannen nog helpen om de laatste ton te kraken met de bowling-pins. Zie foto's Tonknuppelen, later het Tobbetje steken.