Datum: 25-09-2023 - 05:26
30
aug
'23
De woensdag van de Feestweek De Zilk: verslag en foto's Fair-play voor de kinderen en de Jeu de Boules wedstrijden.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

De woensdag van de Feestweek De Zilk: verslag en foto's Fair-play voor de kinderen en de Jeu de Boules wedstrijden.

Op vrijdagavond 25 augustus startte dit jaar de Zilker Feestweek van 2023, met een tennistoernooi voor de 16+ Zilkers. De zaterdagochtend en middag daarna waren er alweer de volgende activiteiten, een motortoertocht voor de grote mensen en tennisspelletjes en een viswedstrijd voor de jeugd. Op zondag 27 augustus stonden er drie activiteiten op het programma, een viswedstrijd, de autopuzzelrit en activiteiten rond de Formule1. Op de maandag dag 4 konden de..

Zilkers zich in de ochtend vermaken met Jeu de boules en in de avond kon men bingospelen en klaverjassen. Dag 5 de dinsdag stond in het teken met veel lawaai en rook van de opening van de kermis voor de jeugd van basisschool De Egelantier. De kinderen konden daarna voor de eerste keer gebruik maken van de kermisattracties op het parkeerterrein aan de Sportlaan.

In de Duinpan vond de 55+ middag plaats met een gezellig programma en een hapje en een drankje. Er werden diverse spelletjes gespeeld waarbij er mooie prijzen verdeeld konden worden onder de bezoekers. Ook waren er optredens van bekende Zilkse personen en was er een presentatie met oude Zilkse foto's door Theo van Gijlswijk. (zie de foto's)

Op de dinsdagavond was er nog op het kermisterrein een optreden van Drumfanfare Altesa en deze werd gevolgd door de populaire pubquiz in de Duinpan.

De woensdag werd een dag met verschillende weersomstandigheden, het ene moment een regenbui en even later weer een zonnetje. Op woensdagochtend waren de Kinderspelen bij de Egelantierschool, in het begin van de middag konden kinderen zich creatief uitleven bij de straattekenwedstrijd.

De woensdagmiddag startte met Fair-play spelletjes voor de kinderen op het kermisterrein met medewerking van de kermisexploitanten. (zie foto's) Vanaf 15.00 uur was het weer ouderwets gezellig op het kermisterrein naast de Duinpan. Daar stonden weer heel wat (oud) Zilkers met de voeten in het speciaal opgeworpen zand, om gezellig mee te doen aan de Jeu de Boules wedstrijden. (zie foto's)

Helaas in het begin met zo nu en dan een buitje regen maar wel met lekkere muziek van Willem, een drankje en hapje. Zo konden de deelnemers naast de sportieve ambities, met bekende en iets minder bekende dorpsgenoten lekker keuvelen.

Op woensdagavond tegen de klok van 22.00 uur zullen de prijswinnaars van de Jeu de Boules bekend worden gemaakt. Morgen donderdag is helaas alweer de laatste dag van de Zilkse Feestweek met het tonknuppelen, Tobbetje steken en als laatste het afsluitende vuurwerk.