Datum: 25-09-2023 - 04:51
23
aug
'23
Reuzenbol gemeente Noordwijk onthuld door wethouder Roberto ter Hark, kunstenaar Kees Putman en Gildemeesters.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Reuzenbol gemeente Noordwijk onthuld door wethouder Roberto ter Hark, kunstenaar Kees Putman en Gildemeesters.

Cultuurwethouder Roberto ter Hark onthulde samen met kunstenaar Kees Putman, op woensdagmiddag 23 augustus, een reusachtige beschilderde tulpenbol bij de rotonde van Langevelderweg en De Zanderij in Noordwijkerhout. Beide heren werden bij de onthulling ondersteund door mensen van de Gildemeesters Bollenstreek, Jan van Vliet, Marjolijn van der Jagt en Wil Brouwer. De gemeente Noordwijk heeft het prachtige kunstwerk gesponsord. Hiermee komt het aantal Reuzenbollen in...

de bollengemeente Noordwijk uit op 10 (5 in Noordwijk en nu 5 in Noordwijkerhout, helaas nog niet eentje in De Zilk), waaronder eentje bij Tulip Experience Amsterdam en eentje in Het Langeveld. Op de Reuzenbol van kunstenaar Kees Putman zie je een flink aantal geschilderde en herkenbare afbeeldingen van de vier kernen van de gemeente Noordwijk, herkent u ze op de foto's?

De Reuzenbollen zijn onderdeel van het project ‘Giant Tulip Bulbs’ van de Gildemeesters Bollenstreek. De (tulpen)bollen zijn 1.85 meter hoog en hebben een omtrek van 6 meter. De Reuzenbollen worden geadopteerd door stichtingen, bedrijven, gemeenten en andere instanties die de Bollenstreek een warm hart toedragen. Elke bol wordt beschilderd door een kunstenaar uit de regio.

Van Leiden tot aan Haarlem worden zo’n 80 bollen geplaatst, 78 zijn er verkocht en met die van vandaag staan er nu 61. De verhalen achter deze bollen en de kunstwerken zelf zijn straks een mooie nieuwe toeristische attractie voor de streek. Alle bollen samen vormen een fietsroute van uiteindelijk 125 km.

Folders over de fietsroute zijn af te halen bij Museum De Zwarte Tulp in Lisse. U kunt de route ook bekijken op de website: www.gildemeestersbollenstreek.nl/fietsroute.