Datum: 25-09-2023 - 05:54
20
aug
'23
Het 18e Shantykoorfestival met de nieuwe naam het 'Willem Geerlings Festival' een groot succes. (foto's + filmpje)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Het 2e 'Willem Geerlings Festival' met 8 shantykoren weer super gezellig en geslaagd. (foto's)

In 2022 kreeg het bekende shantykorenfestival van Shantykoor 't Bollenhart een nieuwe naam, het 'Willem Geerlings Festival'. Dit als eerbetoon aan de man die ons helaas te vroeg is ontvallen en die zoveel voor het koor heeft betekend. De 3e zaterdag in augustus is traditiegetrouw de dag van de shantymuziek en dit jaar is het alweer het 19e shantykorenfestival in Noordwijkerhout. De opening werd gedaan door Nathalie Geerlings, directeur van hoofdsponsor...

Uitzendbureau Flexible Human Services en haar dochter Cato die met een flinke trek aan de zeemansbel het festival van start liet gaan. Maar liefst acht koren brachten op zaterdag 19 augustus, op verschillende podia in ons dorp, met veel enthousiasme hun shantymuziek ten gehore. 

De koren kwamen uit hele land: De Scheepsjoagers uit Muntendam, Shanty- en Folkkoor Het Kraaiennest uit Zevenhuizen, Shantykoor Scheveningen, Spakenburgs Visserskoor, Shantykoor De Zilk, Shantykoor Compagniezangers uit Medemblik, Shantykoor De Ringvaartzangers uit Weteringbrug en natuurlijk Shantykoor ’t Bollenhart en zij waren de gastheer op deze super gezellige en geslaagde middag.

De podia stonden op het Marktplein, in de Dorpsstraat voor Het Uitvaarthuys, binnen bij Café Van der Geest in de Zeestraat en het hoofdpodium stond in de tuin van de Witte Kerk. Het festival trok zoals gewoonlijk heel veel publiek.

Het was ook uitermate goed toeven op de diverse terrassen in Noordwijkerhout met gezellige meezingmuziek en natuurlijk als vanouds 'Onze lieve heer is een echte Noordwijkerhouter' met het grootste deel van de dag een lekker zonnetje.