Datum: 25-09-2023 - 04:48
17
aug
'23
Gratis workshops & trainingen voor alle vrijwilligers in de Gemeente Noordwijk.
Geschreven door Welzijn Noordwijk
Foto's Redactie BON

Gratis workshops & trainingen voor alle vrijwilligers in de Gemeente Noordwijk.

In de gemeente Noordwijk zijn veel vrijwilligers actief. Om deze vrijwilligers uit te rusten met de juiste kennis en kunde biedt Welzijn Noordwijk dit najaar, en in 2024, gratis trainingen aan. Bij welke organisatie je ook actief bent, je bent van harte welkom! Basistraining voor Maatjes: Je gaat bij iemand, die vaak met eenzaamheid te maken heeft, op de koffie, een stukje wandelen of je doet samen een spelletje. Dan kun je wel eens tegen een wat lastigere situatie aanlopen....

In deze basistraining ga je aan de slag met de belangrijkste vaardigheden voor een goed contact: afstand en nabijheid, gespreksvaardigheden, motiveren, grenzen bewaken, feedback geven en ontvangen.

Deze belangrijke vaardigheden helpen je om goed (een-op-een) contact te maken met de mensen die je als vrijwilliger ondersteunt. Ook je eigen motivatie, je persoonlijke effectiviteit en jouw rol komt aan bod. Donderdag 12 en 19 oktober van 19.30 – 22.00 uur - Aanmelden kan tot 2 oktober

Training niet pluisgevoel
In de workshop ‘Signaleren Niet Pluis gevoel’ (SNP) worden vrijwilligers geschoold in het herkennen, signaleren en melden van psychosociale problemen bij mensen. Psychosociale problemen kunnen zijn: somber, eenzaam, verlaten, angstig of boos. Deze gevoelens kunnen hun weerslag op het functioneren hebben.

De betrokken vrijwilligers krijgen handvatten voor het signaleren, ontvangen én opvolgen van zorgen en het terugkoppelen van deze opvolging. Maandag 13 november 2023 van 19.30 – 22.00 uur, aanmelden kan tot 30 oktober.

Aanmelden
Je kunt je kosteloos aanmelden bij Frank van den Berg van Welzijn Noordwijk. Stuur een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Voor de redactie: Heeft u vragen of opmerkingen over dit bericht, wend u zich dan tot Frank van den Berg. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.