Datum: 25-09-2023 - 06:16
15
aug
'23
Lijst de Moor stelt vragen aan college over: steekincidenten in de kern van Noordwijkerhout.
Geschreven door Lijst de Moor
Foto's Redactie BON

Lijst de Moor stelt vragen aan college over: steekincidenten in de kern van Noordwijkerhout.

Schriftelijke vragen lijst De Moor: Recent werden inwoners opgeschrikt door berichtgevingen over steekincidenten te Noordwijkerhout, zoals: 1 - Een steekpartij in een tuin van een woning aan de Dorpsstraat in de nacht van vrijdag op zaterdag 11/12 augustus. 2 - Drie gewonden bij een steekpartij in een woning aan de Dorpsstraat op 23 juli 2023. 3 - Bedreiging met mes in de wijk Beschut Wonen op 4 augustus 2023. Zowel voor slachtoffers als vanuit een oogpunt van openbare orde...

en handhaving traumatische ervaringen. Behalve de hier genoemde incidenten lijkt er, op basis van contacten en meldingen van inwoners sprake te zijn van een toenemende trend van wapenbezit en toenemend geweld.

Vragen:

Vraag 1.
Kan de stelling, dat er sprake is van toename van geweld, wapenbezit en/of bedreigingen onderschreven worden door geregistreerde incidenten, meldingen en aangiftes voor de gemeente Noordwijk in zijn totaliteit en de kern Noordwijkerhout in het bijzonder?

Vraag 2.
Is er sprake van concentratie van de registraties op specifieke locaties?

Vraag 3.
Welke bevoegdheden zijn voorhanden vanuit een oogpunt van handhaving van openbare orde en meer specifiek als burgemeestersbevoegdheden?

Vraag 4.
Geven deze data wellicht aanleiding om specifieke locaties of gebieden te doen aanwijzen als veiligheidsrisicogebied?

Vraag 5.
Is het u bekend, dat aanwijzing als veiligheidsrisicogebied daarbij extra bevoegdheden geeft aan de politie voor het kunnen fouilleren van passanten op wapenbezit?

Met vriendelijke groet,
Jaap de Moor,
fractievoorzitter Lijst de Moor