Datum: 25-09-2023 - 05:39
14
aug
'23
Rijvaardigheidscursus voor automobilisten van 50 jaar en ouder: Ben je nog op de goede weg in Noordwijkerhout, De Zilk, Noordwijk en Teylingen?
Geschreven door Gemeente Noordwijk
Foto's Redactie BON

Cursus rijvaardigheid voor 50+ automobilisten.

Op dinsdag 19 september 2023 organiseert de afdeling Veilig Verkeer Noordwijk en Teylingen (VVN) een rijvaardigheidscursus voor automobilisten van 50 jaar en ouder. Wij nodigen hen van harte uit om door middel van een rit met een rij-instructeur, een theoretisch gedeelte en workshops inzicht te krijgen in de eigen rijvaardigheid. Indien nodig krijgen zij – geheel vrijblijvend – advies over bestaande problemen...

Rijvaardigheidscursus
De cursus is voor automobilisten van 50 jaar en ouder. De cursus is bedoeld om inzicht te verschaffen in het eigen verkeersgedrag en er wordt vrijblijvend advies voor eventuele verbeteringen aangereikt. In een ontspannen sfeer gaan de rij-instructeurs met de cursisten ongeveer een half uur rijden in hun eigen auto.

Het gaat daarbij nadrukkelijk niet om een examen of test. Het rijbewijs kan niet worden ingenomen. Tevens kunnen de cursisten hun gezichtsvermogen en het reactievermogen testen.

De bewegingsactiviteiten zijn relevant voor goed deelnemen aan het verkeer. Ook wordt ingegaan op (nieuwe) verkeersregels. Kortom: bij de rijvaardigheidscursus voor 50-plussers komen vele aspecten van verkeer en verkeersveiligheid aan bod.

Cursusinformatie
De cursus vindt plaats op 19 september 2023 in de Duinpan, Sportlaan 34 in De Zilk. De ochtendcursus duurt van 8.45 uur tot 12.00 uur en de middagcursus van 13.00 uur tot 16.00 uur. U kunt zich opgeven voor de ochtend of voor de middagsessie. De kosten bedragen € 15,-. Deze kosten kunt u op de cursusdag zelf betalen.

Aanmelden
Aanmelden voor de rijvaardigheidscursus kan tot 10 september 2023 per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ten name van mevrouw D. van Kampen.

Bij het aanmelden uw naam, adres, postcode, woonplaats, geboortedatum, telefoonnummer, e-mailadres en of u in de ochtend of middag wilt deelnemen aangeven.