Datum: 25-09-2023 - 05:50
13
aug
'23
Zaterdag 12 augustus open dag 'Bollenstreek in Bedrijf' in Het Langeveld. (programma)
Geschreven door Bollenstreek in Bedrijf
Foto's René Faas en Marca Bultink

Drukbezochte open dag 'Bollenstreek in Bedrijf' in Het Langeveld. (foto's)

De open dag Bollenstreek Bedrijf 2023 in Het Langeveld in Noordwijk op 12 augustus is druk bezocht. Vroeg in de ochtend regende het nog, maar al snel klaarde het op en kwamen de bezoekers op de fiets naar De Boender, de Langevelderlaan en de Kapelleboslaan. De acht deelnemende bloemen-, bloembollen- en vasteplantenkwekerijen hadden hun best gedaan om hun bedrijf zo goed mogelijk te presenteren. Bewoners en bezoekers van de Bollenstreek werden gastvrij...

ontvangen en mochten overal rondkijken: in de schuur, in de kas, op de kwekerij en op het erf. Veel mensen grepen de kans om vragen te stellen over wat er in de kwekerijen nu eigenlijk gebeurt. De eigenaren lieten vol trots zien welke producten zij maken en hoe het bedrijf te werk gaat. Het is een prachtige dag geworden. 

De acht bedrijven in Het Langeveld die bezocht konden worden: Gebr. Rotteveel, H.L. Hogervorst BV, Fa. Van den Berg-De Groot, Van den Berg Bloemen, Heemskerk Vaste planten BV, Fa. J.A. Salman, De Groot Flowerbulbs, De Boender 15 en P.H.M.G. de Groot.

Op elk bedrijf was er een extra activiteit die te maken had met natuur en landschap. Zo gaf het Hoogheemraadschap van Rijnland informatie over waterbeheer en waterkwaliteit in de Bollenstreek. De Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging Geestgrond vertelde alles over haar projecten voor agrarisch natuurbeheer. Een imker liet zijn bijenvolk zien en gaf uitleg over het houden van bijen en honing maken.

Bij de historische vereniging Noordwijkerhout Van Toen (NoVaTo) en Museum de Zwarte Tulp kon je alles te weten komen over de geschiedenis en de bloembollencultuur. Het CultuurHistorisch Genootschap Duin- en Bollenstreek gaf informatie over bollenschuren en ander bollenerfgoed.

Je kon er ook smullen van tulpenijs of ander ambachtelijk gemaakt Bollenstreekijs en even lekker uitleven op het springkussen. Foto's René Faas en Marca Bultink, kijk voor meer foto's bij de Facebook-pagina Bollenstreek in Bedrijf.

30ste Bollenstreek in Bedrijf
Bollenstreek in Bedrijf is een initiatief van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) en de Land- en Tuinbouworganisatie Noord (LTO Noord). Doel van de open dag is de inwoners en bezoekers van de Duin- en Bollenstreek nauwer te betrekken bij het werk in de bollenschuren, kassen en op het land.

Partners van Bollenstreek in Bedrijf
Agro TechniekNWH Jobs Uitzendbureau, Rabobank Bollenstreek, Greenport Duin en Bollenstreek, CNB, FLYNTH, FBT, KAVB, GMN-Agrifirm, LTO Noord, Marca Bultink.