Datum: 25-09-2023 - 03:55
12
aug
'23
Gewonde bij steekpartij Dorpsstraat en arrestatie na woninginval Viaductweg. (foto's + update video en politiebericht)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Gewonde bij steekpartij Dorpsstraat en arrestatie na woninginval Viaductweg. (foto's + update video en politiebericht)

Om 00.19 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag kwam er melding binnen van een steekpartij in een tuin van een woning op de Dorpsstraat. Een ambulance en meerdere politie-eenheden kwamen ter plaatse, één persoon is met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De politie zette onmiddellijk de omgeving af voor onderzoek. Buiten op de straat vond de politie meerdere voorwerpen waaronder een steekwapen (zie foto). Volgens een getuige...

waren er die avond mensen in de tuin van de betreffende woning aanwezig, toen er plotseling een man via de poort de tuin kwam binnenstormen. De man stak vervolgens met een mes één van de aanwezigen en vluchtte daarna de tuin weer uit. Er is in de omgeving door de politie nog gezocht naar de dader, maar die werd op dat moment door de politie niet meer ergens aangetroffen.

Na verder onderzoek en horen van getuigen werd het voor de politie toch blijkbaar duidelijk wie de dader was van de steekpartij. Er kwam om 02.00 uur een politie-eenheid met een hond ter plaatse en werd er een woning binnengevallen op de Viaductweg.

In deze woning bleek de gezochte man toch niet aanwezig te zijn en vervolgens werd de woning ernaast binnengevallen. Daar werd wel de persoon die men zocht aangetroffen en deze man is vervolgens gearresteerd en meegenomen.

Update politiebericht 12.00 uur:
De politie heeft op zaterdagochtend 12 augustus in een woning aan de Viaductweg een 28-jarige man aangehouden. Deze verdachte wordt ervan verdacht kort daarvoor een man in zijn been te hebben gestoken. Het slachtoffer kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. Rond 00.15 uur kregen agenten een melding van een steekincident in een woning aan de Dorpsstraat in Noordwijkerhout.

Het slachtoffer werd met een steekwond naar een ziekenhuis vervoerd. De verdachte was gevlucht. Na verklaringen van getuigen werd de identiteit van de verdachte bekend. Kort daarop werd de verdachte in een woning aan de Viaductweg aangehouden. De verdachte wordt gehoord en zit nog vast. Op maandag 14 augustus zal de 28-jarige inwoner uit Noordwijk worden voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Klik hier voor de video van 112 Duin en Bollenstreek.