Datum: 25-09-2023 - 06:15
21
aug
'23
Al 50 jaar feest met Nightlife Coverband en viert dat 23 september met jubileumoptreden.
Geschreven door Nightlife Coverband
Foto's PR

Al 50 jaar feest met Nightlife Coverband. (update: jubileumoptreden 23 september UITVERKOCHT)

Dit jaar bestaat Nightlife Coverband 50 jaar. Dit feit wil de band niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Het jubileum wordt op zaterdag 23 september groots gevierd met een optreden in Café van der Geest. De bandleden zijn er trots op dat de band, 50 jaar later, nog altijd actueel is en hopen dat veel mensen dit jubileumoptreden mee komen vieren. Kaarten á 10 euro per stuk, zijn vanaf zaterdag..

19 augustus te verkrijgen bij Café van de Geest, Zeestraat 7A in Noordwijkerhout en bij Vink Multimedia in de Havenstraat 9A in Noordwijkerhout. Vanaf 20.30 uur is de zaal open en rond 21.00 uur gaat de band er weer een heel mooi feestje van maken. Het wordt wel iets bijzonders, want je wordt niet ieder jaar 50.

* Update 50 jaar Nightlife coverband 21-08-2023:
We kunnen het zelf nog niet helemaal geloven, de kaartverkoop startte afgelopen zaterdag 19 augustus en het is nu al uitverkocht!! We kijken uit naar 23 september, dan gaan we er een groot feest van maken!

Special guests:
Op deze avond zal Jan Aandewiel een aantal nummers op saxofoon meespelen. Ook zullen oud- bandleden Teddy van den Burg, Carin Meiland, Edwin de Goede en Louiy de Bruin hun lievelingsnummers uit het Nightlife repertoire zingen. De geluidstechniek is in de vertrouwde handen van Ed Swets.

50 jaar Nightlife coverband
Oefenen in de schuur achter het ouderlijk huis
Het was in 1973 dat er voor het eerst in het openbaar werd opgetreden door de band die later zou uitgroeien tot Nightlife Coverband. Mede-oprichter Jan Aandewiel kan het zich nog goed herinneren: " We kwamen met een paar foto’s en een glad verkooppraatje over ons bandje bij café Boerhaave in Voorhout en werden gelijk geboekt voor een feestje.

Er werd voorafgaand aan het optreden natuurlijk flink gerepeteerd om toch maar voldoende repertoire te hebben. De repetities waren in onze schuur achter het ouderlijk huis aan de Noordwijkerhoutse Hoogstraat. ‘Alleen de gitarist had een eigen versterker, dus we zongen en speelden met z’n allen over 1 microfoon en een oude zangversterker.

De drummer had een groot drumstel en daar moesten we dan ook nog bovenuit zien te komen. Geen geluidsisolatie, geen gehoorbescherming en 2 avonden per week repeteren. Dat er nooit politie aan de deur is geweest, begrijp ik nog steeds niet’, zegt Jan hierover.

Het eerste optreden in Voorhout werd een succes. Drummer Paul werkte als barman in de Schotse bar, destijds nog onder Frans van der Geest. Hij legde de contacten met de diverse carnavalsverenigingen in het dorp en zo speelde de band al snel op de carnavalsavonden in Noordwijkerhout en omstreken.

Dit opende de weg naar nog veel meer optredens: buurtfeesten, bedrijfsfeesten, kermissen, Voetbal- en Hockeyverenigingen, maar vooral heel veel bruiloften. Soms kon de band aan het einde van een avond zelfs de instrumenten laten staan in Restaurant Zegers, omdat daar de volgende avond weer op het feest van een ander bruidspaar werd gespeeld.

Bezettingswisselingen en steeds meer optredens
Jan begon in 1980 ook zijn bedrijf; Music All In. Hierdoor verhuisden de repetities van de schuur achter het huis naar de winkel, waar na sluitingstijd gerepeteerd werd. In deze periode ontstond ook de naam Nightlife. Het optreden was leuk, maar er ging best wat tijd in de voorbereidingen zitten en het werd ook vaak laat. Dit brak menig bandlid na verloop van tijd op.

Bandleden kwamen en gingen; broer Pieter Aandewiel werd op zestienjarige leeftijd als bassist ingelijfd in de band. Zanger / trompettist Kees Hazenoot was destijds de frontman. Na het vertrek van gitarist Ernst Hombergen, kwam Peter van der Meulen als 17-jarige bij de band.

Pieter verruilde zijn basgitaar voor een keyboard en zo kwam er ruimte voor Sjaak Glasbergen, Marco en Vincent van Trigt en tegenwoordig speelt Martijn Pompe op de basgitaar. Drummer Paul stapte op en werd vervangen door Xander van der Ploeg, die op zijn beurt weer plaats maakte voor de huidige drummer Cor.

Vocale uitbreiding
In de jaren 90 werden de vocalen uitgebreid: De Leidse zanger Sjaak had het stokje al overgenomen van Kees Hazenoot, maar nu kwamen er 2 dames bij de band als achtergrondzangeressen: Teddy van den Burg en Carin Meiland. Frontman Sjaak kon er niet aan wennen en maakte ruimte voor de Noordwijkse zanger Louiy de Bruijn en later Edwin de Goede.

Het vocale drietal; 2 zangeressen en een zanger, bleek een gouden combinatie voor Nightlife. De meerstemmigheid werd steeds belangrijker en de band bleef trouw aan de formule; danceclassics, afgewisseld met actuele hits.

De boekingen bleven komen. Nu ook van grote evenementenorganisatoren. In die ‘gouden’ tijd speelde de band meer dan 100 optredens per jaar. Zo begon muziek voor de bandleden langzaam meer dan “een leuke hobby” te worden.

De optredens brachten Nightlife door de jaren heen op mooie plekken en zorgden voor leuke ontmoetingen met bekend Nederland; Lee Towers, O-gene, Di-rect, Ilse de Lange, Anita Meijer, André Hazes, Gerard Joling, Wolter Kroes, Candy Dulfer, Dirk Kuijt, Trijntje Oosterhuis, Laura Fygi, Marco Borsato, Jeroen vd Boom, Lois Lane, Edwin van der Sar.

En natuurlijk stonden we ook op het feestje van Martien Meiland. Wat Goeeed! Er zijn ook bruidsparen waar de band 3 x voor heeft opgetreden: bij de bruiloft zelf, bij het 12,5-jarig jubileum en bij het 25-jarig jubileum.

Je zou er een boek over kunnen schrijven
50 jaar belevenissen en anekdotes over al die mooie, gekke, lieve, bizarre of speciale optredens die de band heeft gedaan. In de kleedkamer komen die verhalen regelmatig voorbij. Misschien moet het er toch maar eens van komen.

De foto’s zijn er gelukkig nog. Nightlife is er niet de band naar om alleen terug te kijken: De band wordt nog altijd veel gevraagd en hoopt dit nog heel lang te mogen blijven doen.

Nightlife bestaat anno 2023 uit (zie foto):
Pieter Aandewiel op toetsen, Cor Staphorst op drums, Martijn Pompe op basgitaar, Peter van der Meulen op gitaar. Alies Haasnoot, Frans Stadhouders en Pauline van Eeden vormen samen het vocale front van Nightlife. En natuurlijk niet te vergeten steun en toeverlaat Nico Koomen.