Datum: 25-09-2023 - 04:50
09
aug
'23
Zaterdag 12 augustus open dag 'Bollenstreek in Bedrijf' in Het Langeveld. (programma)
Geschreven door Bollenstreek in Bedrijf
Foto's Bollenstreek in Bedrijf

Zaterdag 12 augustus open dag 'Bollenstreek in Bedrijf' in Het Langeveld. (programma)

Op zaterdag 12 augustus is de jaarlijkse agrarische open dag Bollenstreek in Bedrijf. Dan laten acht kwekerijen en bloembollenbedrijven in Het Langeveld in Noordwijk je kennismaken met de veelomvattende wereld van de tuinbouw in de Duin- en Bollenstreek. De sierteeltsector heeft veel te vertellen én te laten zien! Daarom ook deze open dag. De deelnemende agrarische ondernemers laten maar al te graag zien wat er in hun bedrijven en op het land precies gebeurt. Ze vertellen alles...

wat je wilt weten over de teelt en verwerking van bloembollen, bloemen en vaste planten. Een leerzame en leuke manier om de agrarische sector beter te leren kennen.

Acht bedrijven in Het Langeveld
Op zaterdag 12 augustus tussen 10.00 en 16.00 uur kun je de volgende kwekerijen en bloembollenbedrijven bezoeken:
1. Gebr. Rotteveel, Langevelderlaan 4
2. H.L. Hogervorst BV, Kapelleboslaan 2
3. Fa. Van den Berg-De Groot. De Boender 4
4. Van den Berg Bloemen, De Boender 3
5. Heemskerk Vaste planten BV, De Boender 7
6. Fa. J.A. Salman, De Boender 14
7. De Groot Flowerbulbs, De Boender 15
8. P.H.M.G. de Groot, De Boender 23.
Alle bedrijven liggen bij elkaar in de buurt en zijn gemakkelijk te bereiken, ook met de fiets.

Extra activiteiten, met smaak
Op elk bedrijf vind je een extra activiteit die te maken heeft met natuur en landschap. Zo geeft het Hoogheemraadschap van Rijnland informatie over waterbeheer en waterkwaliteit in de Bollenstreek. De Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging Geestgrond vertelt alles over haar projecten voor agrarisch natuurbeheer. Een imker laat zijn bijenvolk zien en geeft uitleg over het houden van bijen en honing maken.

Bij de historische vereniging Noordwijkerhout Van Toen (NoVaTo) en Museum de Zwarte Tulp kom je alles te weten over de geschiedenis en de bloembollencultuur. Het CultuurHistorisch Genootschap Duin- en Bollenstreek geeft informatie over bollenschuren en ander bollenerfgoed.

Van al die informatie krijg je trek. Je kunt tulpenijs, of ander ambachtelijk gemaakt Bollenstreekijs, proeven of je even lekker uitleven op het springkussen. De open dag Bollenstreek in Bedrijf is leuk en leerzaam voor jong en oud.

30ste Bollenstreek in Bedrijf
Bollenstreek in Bedrijf is een initiatief van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) en de Land- en Tuinbouworganisatie Noord (LTO Noord). Doel van de open dag is de inwoners en bezoekers van de Duin- en Bollenstreek nauwer te betrekken bij het werk in de bollenschuren, kassen en op het land.

Het is de 30ste keer dat Bollenstreek in Bedrijf plaatsvindt; daarom dit jaar een extra feestelijke editie. Voor het programma zie de foto's hieronder in de fotogalerij, of is te vinden op de website en de Facebook-pagina van Bollenstreek in Bedrijf.

Partners van Bollenstreek in Bedrijf
Agro TechniekNWH Jobs Uitzendbureau, Rabobank Bollenstreek, Greenport Duin en Bollenstreek, CNB, FLYNTH, FBT, KAVB, GMN-Agrifirm, LTO Noord, Marca Bultink.