Datum: 25-09-2023 - 06:20
04
aug
'23
Grote politie-inzet en arrestatie na bedreiging op Bavoterrein. (foto's + video + update nieuws)
Geschreven door BON en politie
Foto's Redactie BON

Grote politie-inzet en arrestatie na bedreiging op Bavoterrein. (2 verdachten vrijgelaten, OM seponeert de zaak)

Donderdagavond verscheen er een politiehelikopter boven het centrum van Noordwijkerhout, die lange tijd in een cirkel boven de omgeving van het Bavoterrein vloog. Ter plaatse kwamen een flink aantal politie-eenheden waaronder ook een hondenbrigade. De politie-inzet werd gedaan in de voormalige wijk Beschut Wonen in de omgeving van de Irisstraat. Er zou in ieder geval één arrestatie zijn verricht. Volgens getuigen is een groepje jongeren bedreigd met...

o.a. een mes en mogelijk ook mishandeld. Na een 112-melding kwam de politie in actie. Later volgt meer (politie)nieuws en foto's (zie fotogalerij).

Update 4-8-2023 14.30 uur informatie politie:
De politie kreeg vrijdagavond 4 juli rond 20.45 uur een melding van een bedreiging. Na onderzoek heeft men een verdachte man in de directe omgeving van de Irisstraat aangehouden. Kort daarna hield de politie in een woning aan het Hyacintenplein nog een verdachte man aan. Deze twee mannen van 21 en 37 jaar zijn gehoord en naar aanleiding daarvan is de 21-jarige man vrijdagmiddag weer vrijgelaten. De politie vervolgt haar onderzoek naar aanleiding van het incident.

Update 4-8-2023 16.00 uur informatie politie:
De politie heeft zojuist aangegeven dat ook de tweede verdachte in vrijheid is gesteld. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de zaak geseponeerd. De aangever(s) zijn geïnformeerd. Het mes is na onderzoek ook niet aangetroffen. De twee mannen kwamen de groep tegen en daarna ontstond er een treffen. Meer informatie wil de politie niet kwijt.

Klik ook hier voor meer foto's en video op 112 Duin en Bollenstreek