Datum: 25-09-2023 - 06:11
29
jul
'23
De Blik Op nieuws-app beschikbaar voor Noordwijkerhout/De Zilk, Noordwijk, Lisse en Teylingen.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

De Blik Op nieuws-app beschikbaar voor Noordwijkerhout/De Zilk, Noordwijk, Lisse en Teylingen.

De Blik Op nieuwswebsites in de Bollenstreek hebben sinds 2010 flink aan de weg getimmerd en zijn ondertussen niet meer weg te denken als 'de websites' met al het lokale nieuws van, voor en over Noordwijkerhout/De Zilk, Noordwijk, Lisse en Teylingen. Het was al een tijdje de grote wens van de beheerders van de nieuwswebsites in de Bollenstreek, om een eigen nieuws-app te hebben voor de mobiele telefoons en in 2022 kwam deze wens uit...

De BlikOp nieuws-app kwam in dat jaar als eerste beschikbaar voor de mobiele telefoons met een Android-besturingssysteem voor o.a. Samsung en later in 2022 ook voor het besturingssysteem iOS (vanaf de versie 15.2) en dat is voor de bekende iPhone-telefoons en iPads van Apple. 

De BlikOp nieuws-app is nu al meer dan een jaar succesvol online en steeds meer mensen maken er gebruik van. We plaatsen niet al het nieuws via de nieuws-app want dat zou, dat leert de ervaring, voor een overkill aan nieuwsberichten zorgen die niet voor iedereen relevant zijn.

We geven via de BlikOp nieuws-app alleen meldingen van 112 berichten, familieberichten en nieuwsberichten die gekenmerkt staan als een verwacht veel gelezen bericht uit de betreffende gemeente.

We geven u hieronder uitleg over het downloaden en installeren en het gebruik van de BlikOp nieuws-app. Foto's staan in de fotogalerij.

Foto 1: Zoek in de App-store naar > Blik Op Nederland of Noordwijkerhout, Noordwijk, Lisse of Teylingen.

Foto 2: Download en installeer onze gratis nieuws-app

Foto 3: Het oog-logo van Blik Op verschijnt tussen al uw Apps

Foto 4: Als u op de 'App met het oog' klikt, ziet u vier logo's van de Blik Op nieuwswebsites in uw scherm en klik vervolgens op uw favoriete nieuwswebsite.

Foto 4/5: Rechts boven in de pagina ziet u een tandwieltje en als u daarop klikt, komt u op de pagina met notificaties. U kunt deze per nieuwswebsite aan of uit zetten. Als u de notificatie aan laat staan ontvangt u op uw mobiele telefoon een melding als er een nieuwsbericht online gaat, die gekenmerkt staat als een verwacht veel gelezen bericht. De onderste oranje schuif is 'Automatisch openen' als u deze aanzet komt u bij het volgende bezoek automatisch op de laatst geselecteerde BlikOp pagina, dat is handig voor uw favoriete website.

Foto 6: Op de startpagina staat ook: Tip de redactie! Als u deze aanklikt staan daar alle contactgegevens van de webmasters van de Blik Op websites in de Bollenstreek.

Foto 7. Wanneer u op de button van uw favoriete website heeft geklikt kan het zijn dat, afhankelijk van de snelheid van uw verbinding of telefoon, het even kan duren voordat de website in uw scherm verschijnt. U kunt dit zien door het oranje rondje dat als een soort zandlopertje aangeeft dat de website aan het laden is en vraagt daarom even uw geduld.

De webmasters van de Blik Op nieuwswebsite wensen u veel gemak en plezier bij het gebruik van onze nieuwe nieuws-app. Heeft u op- of aanmerkingen over de app dan horen wij dat graag van u via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.