Datum: 25-09-2023 - 05:51
26
jul
'23
Update over bestuurlijke situatie Noordwijk: Burgemeester van Hillegom Arie van Erk gevraagd als verkenner.
Geschreven door Koen Vermeulen VVD Noordwijk
Foto's Gemeente Hillegom

Update over bestuurlijke situatie Noordwijk: Burgemeester van Hillegom Arie van Erk gevraagd als verkenner.

Na de laatste raadsvergadering op 4 juli j.l. is er een onduidelijke bestuurlijke situatie ontstaan in onze gemeente. Tijdens deze vergadering hebben een tweetal partijen te kennen gegeven dat er wat hen betreft geen coalitie meer is. Na meerdere gesprekken voelen diverse partijen de verantwoordelijkheid om te werken naar een oplossing om de bestuurlijke situatie weer op orde te krijgen. Daarom heeft de VVD de heer Arie van Erk, burgemeester van Hillegom, gevraagd...

en bereid gevonden, om in deze als verkenner op te treden.

De eerste gesprekken met de heer van Erk zullen deze week nog van start gaan. Deze gesprekken zullen ingaan op de gewenste rol van de betreffende fractie in het bestuur van de gemeente en de zienswijze van de betreffende fractie op het coalitieakkoord en de Perspectiefnota.

Nadat de gesprekken hebben plaatsgevonden zal een terugkoppeling door de verkenner worden gegeven met een voorstel voor de vervolgstappen. We zetten ons hard in om snel weer met een sterk bestuur door te gaan. Op deze manier zullen inwoners en andere belanghebbenden zo min mogelijk geraakt worden.