Datum: 02-10-2023 - 20:49
04
jun
'23
VVSB wint met 5-2 van DOVO en daarmee ronde verder in nacompetitie. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's redactie BON

VVSB wint met 5-2 van DOVO en daarmee ronde verder in nacompetitie. (foto's+samenvatting+verslag)

Na de nederlaag in Veenendaal moest VVSB dit rechtzetten in Noordwijkerhout om zich te plaatsen voor de halve finale van de nacompetitie. En dit deed de paars-gele formatie met verve. In een zeer enerverende pot voetbal won VVSB met 5-2 van DOVO. Tim de Rijk, Leroy George (2), Ian van Otterlo en Bryan Iliohan zorgde voor de treffers. Wie de tegenstander wordt en wanneer het gespeeld wordt, is nog onbekend. Één ding is in ieder geval zeker...

VVSB neemt deel aan de halve finale en is nog 4 wedstrijden verwijderd van de Tweede Divisie.

VVSB trad aan in een gewijzigde opstelling ten opzichte van afgelopen woensdag. Dit leverde al snel een eerste kans op voor spits Jesse van Nieuwkerk, maar doelman Jeroen Vrolijk kon de bal nog net uit het doel werken. DOVO-trainer Florian Wolf zag dat zijn elftal niet goed stond en voerde langdurig gesprekken om de boel om te zetten en met succes. Vlak na de tactische omzetting scoorde de gasten via de geheel vrijstaande Kian Visser.

VVSB domineerde en had met Ricardo Kuijvenhoven een uitstekende verbindingsspeler op het middenveld. Hij stond dan ook aan de basis van de gelijkmaker. Zijn zwabberende schot werd met moeite gered door Vrolijk, maar Tim de Rijk was er als de kippen bij om de rebound in te schieten. Deze gelijke stand leek voer voor meer voor VVSB, maar het was DOVO die al snel herstelde. Uit een voorzet van Leonard Johnsen kopte Guido van Dijk tegendraads de 1-2 binnen.

De paars-gele brigade voetbalde weer zoals eerder dit succesvolle seizoen, maar zag vaak doelman Vrolijk als sta-in-de-weg. Ruim 5 minuten voor rust was de gelijkmaker dan een feit. Aanvaller Van Nieuwkerk werd pootje gehaakt door DOVO’er Franklin Rodriguez.

Scheidsrechter Te Kloeze wees naar de strafschopstip waarna topschutter Leroy George achter de bal ging staan. De ervaren aanvaller van VVSB stuurde de doelman de verkeerde hoek in en zorgde voor de 2-2 in een enerverende eerste helft.

Niet elke supporter zag na rust de 3-2, aangezien deze al na 20 seconden in het netje lag. Het schot van Kuijvenhoven belandde via een voet van Daan Disveld voor Van Nieuwkerk. Zijn actie leidde ertoe dat Ian van Otterlo vrij kon uithalen en van dichtbij de 3-2 op het scorebord kon zetten. Met deze voorsprong was de nederlaag in Veenendaal teniet gedaan en hadden beide ploegen nog 45 minuten om naar de volgende ronde te gaan.

VVSB bleek dit het meest te willen en kwam nog binnen het uur op 4-2. Opnieuw werd Van Nieuwkerk onderuit gehaald in het strafschopgebied. Disveld kreeg hiervoor zijn tweede gele kaart en kon het veld ruimen. Het was wederom Leroy George die achter de bal ging staan en opnieuw doelman Vrolijk de verkeerde hoek instuurde. De 4-2 was een feit en met deze stand stond VVSB voor het eerst op voorsprong.

Tegen 10 man had de thuisploeg genoeg kansen om verder uit te lopen, maar op een soms onbegrijpelijke manier werd de stand niet uitgebouwd. Zo werden de schoten geblokt door verdedigers, stond doelman Vrolijk goed te keepen en werd ook nog de paal geraakt door Van Otterlo. Ook de gasten lieten nog van zich horen. Invaller Nick Hak was tot tweemaal toe gevaarlijk, maar doelman Ruben Valk had een puike redding in huis om de voorsprong vast te houden.

De invallers zorgde ervoor dat in de blessuretijd de wedstrijd definitief in het slot werd gegooid. Danny Bakker keerde terug van blessureleed en had een piekfijne bal op Bryan Iliohan in huis. De aanvaller van VVSB kapte naar zijn linker en schoot onder doelman Vrolijk de 5-2 en de definitieve nekslag voor DOVO binnen.

Met deze overwinning heeft VVSB zich geplaatst voor de halve finale van de nacompetitie. Echter is de tegenstander nog niet bekend. De KNVB zal maandag duidelijkheid gaan geven over het wel of niet meedoen van Barendrecht of een andere ploeg aan de eerste ronde. Het is nog afwachten wanneer deze ronde voor TEC en tegenstander gespeeld zal worden. De winnaar hiervan is de tegenstander van VVSB in de halve finale.

VVSB – DOVO 5-2: 10. Visser 0-1, 19. De Rijk 1-1, 21. Van Dijk 1-2, 38. George (p) 2-2, 46. Van Otterlo 3-2, 58. George (p) 4-2, 90. Iliohan 5-2.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Nicky Eekhout, Tim de Rijk, Jelmer Vijlbrief, Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws (70. Obi Onyeike), Ricardo Kuijvenhoven, Ian van Otterlo (88. Danny Bakker); Jesse van Nieuwkerk, Leroy George (80. Bryan Iliohan).

Tekst: Stefan van den Burg

Foto's BON, vooraf aan de wedstrijd werden de teams die dit voetbalseizoen kampioen zijn geworden gehuldigd. Klik hier voor samenvatting.