Datum: 30-09-2023 - 05:27
02
jun
'23
'Team Noordwijkerhout' behaalt finish en streefbedrag voor Alpe d’HuZes. (foto's+verslag)
Geschreven door Alpe d’HuZes team Noordwijkerhout
Foto's Alpe d’HuZes team Noordwijkerhout

'Team Noordwijkerhout' behaalt finish en streefbedrag voor Alpe d’HuZes. (foto's+verslag)

Op 1 juni 2023 gingen onze deelnemers van  Alpe d’HuZes 'Team Noordwijkerhout' fietsend of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez in Frankrijk. Het doel van de Alpe d’HuZes is zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. Het mooie is dat het evenement door iedereen op een andere manier wordt aangepakt en dat er iets moois van wordt gemaakt, dat is echt uniek. Als het om die verhalen gaat, zijn er twee kanten. Je hebt allereerst...

de mensen die zelf getroffen zijn door kanker. Zij zien het vaak echt als een doel, waar ze het hele jaar naartoe trainen en leven. En dan zijn er ook nog de naasten. “Zij voelen heel veel onmacht op het moment dat iemand dicht bij kanker heeft gekregen. Op deze manier kunnen ze toch iets doen om de onmacht om te zetten in kracht.”

Langs de route staan naast mensen die de deelnemers aanmoedigen, ook veel kaarsjes langs de weg. Mensen konden zelf iets erbij schrijven, en daarna zijn ze hier aangestoken en door de vrijwilligers in vele bochten gezet. Erg indrukwekkend!

Het is de eerste keer dat we hier zijn, maar het doet echt wat met je. Dat krijg je niet uitgelegd. Het is een hele mooie sportieve manier om mensen te herdenken, om even stil te staan bij wat je zelf hebt meegemaakt, en vooral bij de saamhorigheid die op die klim heerst.

Iedereen fietst hier met een emotionele bagagedrager en weet waarvoor hij of zij het doet. Als je iemand ziet huilen en je wil hem of haar een knuffel geven, dan mag dat. Als iemand in stilte de berg op wil fietsen is dat ook oké. Het is gewoon een hele fijne plek op aarde eigenlijk. Dichter bij de hemel kom je niet!

'Team Noordwijkerhout' wil via deze weg alle sponsors bedanken voor hun bijdrage en een bijzonder bedankje aan hun vrijwilligers. Zonder hun was deze dag geen succes!!! Ons streefbedrag was het ophalen van € 25.000,- voor het KWF, tot nu toe is dat zelfs € 27.488,- geworden....... alle gulle gevers ontzettend bedankt.