Datum: 30-09-2023 - 04:51
02
jun
'23
Informatief Cyber Congres voor ondernemers, het belang van goede beveiliging. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Flashlight Fotografie

Informatief Cyber Congres voor ondernemers, het belang van goede beveiliging. (foto's)

In het NH Leeuwenhorst aan de Langelaan vond donderdagavond 1 juni het Cyber Congres plaats. De avond, speciaal voor alle ondernemers uit de gemeente Noordwijk werd gepresenteerd door Ewout Genemans met over de gehele avond diverse sprekers. Genemans, bekend van televisie, is onder andere een Nederlands televisieproducent, presentator, acteur en spreker. Na een welkomstwoord door Genemans was het woord aan wethouder Roberto ter Hark....

Vervolgens kwamen ook diverse andere sprekers aan het woord. Zij deelden ervaringen maar vooral ook tips met het aanwezige publiek. Zo werd het belang van goede beveiliging ten gehore gebracht.

Er werd een zeer gevoelig verhaal verteld door ondernemer Xander Koppelmans. Hij vertelde over zijn bedrijf dat na een hack compleet zijn leven veranderde. Van een goedlopend bedrijf zonder zorgen belandde Xander in een diep dal met veel verloren geld, uiteindelijk een stukgelopen huwelijk en veel zorgen. 

Daarna was het de beurt aan IT-deskundige Jaap Schouten. Hij gaf de aanwezigen veel tips en alle preventiemaatregelen die je snel en relatief eenvoudig kan nemen om een hack te voorkomen. 

Als laatste kwam Vincent Stittelaar aan het woord. Hij is accountmanager Cybercrime bij de politie. Hij bracht de aanwezigen op de hoogte van diverse actuele ontwikkelingen binnen de cybercrime en hoe ontzettend snel deze ontwikkeling gaat. 

Er kwamen enkele statistieken, gericht op de gemeente Noordwijk, voorbij. Tussen 1 januari en 15 mei 2023 zijn er 73 registraties gemaakt van meldingen van cybercrime en/of gedigitaliseerde criminaliteit. De schade daarvan bedraagt ongeveer € 274.800,- waarbij de melding fraude bankgegevens/internetbankieren het hoogste scoort.

Na de informatieve avond was er nog tijd om met andere ondernemers en cybersecurity-experts na te praten.

Bent u volledig op de hoogte van alle mogelijkheden die er zijn om uw bedrijf/gegevens te beschermen tegen Cyber aanvallen? Er werden handige adressen gedeeld waar u meer informatie kunt vinden: 

Https://www.digitaltrustcenter.nl/informatie-advies 

Https://hetccv.nl/onderwerpen/cybercrime/veilig-digitaal-ondernemen-voor-het-mkb/

Https://www.KVK.nl/advies-en-informatie/veiligzakendoen/cybersecurity/

Www.ncsc.nl  (vitale sector)

Www.nomoreransom.org 

Www.bec-off.nl