Datum: 02-10-2023 - 20:36
01
jun
'23
VNVN organiseert informatiedag over broedende slechtvalken op toren NH-Leeuwenhorst.
Geschreven door Vereniging voor Natuur en de Vogelbescherming Noordwijk
Foto's Nico de Graaf

VNVN organiseert informatiedag over broedende slechtvalken op toren NH-Leeuwenhorst.

Begin 2020 ging het project van Vereniging voor Natuur en de Vogelbescherming Noordwijk (VNVN) van start met het plaatsen van een nestkast voor slechtvalken, hoog op de toren van NH-Hotel Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Het project had al snel succes, want in maart 2020 werd de nestkast gelijk al in gebruik genomen door een paartje slechtvalken. Eind 2020 werden er in en naast de nestkast twee webcam-camera’s gemonteerd en zo konden...

de jaren erna, de nieuwe broedparen met live-beelden gevolgd worden. Op zondag 4 juni organiseert de VNVN van 10.00 tot 15.00 uur een informatiedag over de broedende slechtvalken op de toren. Onder deskundige begeleiding zal er voorlichting gegeven worden over de broedende slechtvalken op deze locatie. 

Door middel van beeldmateriaal, verrekijkers en telescopen zult u live mee kunnen kijken hoe het de slechtvalken vergaat. U kunt o.a. zien hoe de jongen vliegoefeningen doen op het rooster en gevoerd worden door de ouders.  Het adres is Langelaan 3, 2211 XT Noordwijkerhout. U vindt de VNVN-informatiestand op het terrein aan de achterzijde van het Atrium van NH-Hotel Leeuwenhorst.