Datum: 02-10-2023 - 21:12
31
me
'23
 Publieksbalie politie in Noordwijkerhout tot 1 oktober 2023 minder vaak open.
Geschreven door Bron: Gemeente Noordwijk
Foto's Redactie BON

Publieksbalie politie in Noordwijkerhout tot 1 oktober 2023 minder vaak open.

Sinds januari 2023 is de publieksbalie van de politie gesitueerd in het gemeentekantoor aan de Herenweg 2 in Noordwijkerhout (zie foto). Dit omdat het politiebureau vanwege een verbouwing aan de Duinwetering in Noordwijk (nog) niet gereed is. De publieksbalie van de politie was tot nu toe 5 dagen per week geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur en bemand door de afdeling Intake en Service van het team Katwijk-Noordwijk. Bij de publieksbalie kan inloop plaatsvinden...

voor inwoners met vragen en kan aangifte worden opgenomen (op afspraak). Op dit moment heeft de afdeling Intake en Service van het team Katwijk-Noordwijk te maken met een capaciteitsprobleem door (langdurige) afwezigheid en ziekteverzuim van personeel. Daar bovenop heeft de politie in de zomermaanden ook te maken met extra krapte van personeel in verband met zomerverlof.

Om de openstelling van de publieksbalie van 5 dagen te garanderen dienen er dan politiemensen (hoofdagenten) van buiten naar binnen gehaald te worden en dat is volgens de politie een onwenselijke situatie. Vandaar dat de openstelling van de publieksbalie tijdelijk wordt teruggebracht van 5 dagen naar 3 dagen in de week van 9.00 uur tot 17.00 uur (ma-woe-do).

Deze tijdelijke wijziging loopt van 1 juni 2023 tot 1 oktober 2023. De wens is om na 1 oktober de huidige situatie van 5 dagen openstelling weer te hervatten. Op dit moment ziet de politie een minimale inloop van inwoners bij de publieksbalie en ziet de politie ook dat de digitale weg om aangifte te doen goed wordt gevonden. 

Aangifte doen
Wilt u aangifte doen? Maak dan altijd een afspraak via 0900-8844. Of kijk op www.politie.nl/aangifte waar u van veel feiten ook online aangifte kunt doen. Mochten mensen om ernstige gezondheidsredenen niet in staat zijn om naar Noordwijkerhout te komen, dan wordt er gekeken naar een passende oplossing om de aangifte mogelijk te maken.