Datum: 30-09-2023 - 05:19
30
me
'23
'Koffie met een Cop' de nieuwe wijkagenten van Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Noordwijkerhoutse wijkagent Ilse van Dun neemt afscheid en Peter van der Meer volgt haar op. (foto's)

In 2019 werden er twee nieuwe wijkagenten aangesteld voor Noordwijkerhout, Ilse van Dun en Stefan van der Niet. Stefan was daarvoor voornamelijk in het blauw op straat te vinden en in de zomer was het Noordwijkse strand één van zijn favoriete werkplekken. Collega Ilse van Dun was voordat ze in Noordwijkerhout werd aangesteld o.a. in Katwijk en Hillegom als wijkagent werkzaam. Nu na ruim 25 jaar met veel plezier bij de politie te hebben gewerkt...

, waarvan de laatste vier jaar als wijkagent in Noordwijkerhout, vindt Ilse het tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan in haar leven en verlaat ze het politiekorps. Dinsdagochtend 30 mei werd Ilse door wijkagent-collega Stefan met de strandauto opgehaald van het politiebureau in Katwijk en vervolgens reden ze begeleid door twee motoragenten naar Noordwijkerhout.

Daar aangekomen was er een laatste surveillance ritje langs de Witte Kerk en werd de politieauto geparkeerd voor het gemeentekantoor waarin het bureau voor de wijkagenten is gevestigd van Noordwijkerhout. Hier werd, met bloemen in haar hand, door haar collega's afscheid van Ilse genomen en werd ze bedankt voor meer dan 25 trouwe dienst in het politiekorps.

Eén van de aanwezige collega's was Peter van der Meer (op de laatste foto helemaal rechts), nu nog wijkagent in Noordwijk-Binnen, hij gaat de komende tijd de taken van Ilse overnemen en wordt naast Stefan van der Niet de nieuwe wijkagent van Noordwijkerhout. Wie de nieuwe wijkagent voor Noordwijk-Binnen gaat worden is nu nog niet bekend.