Datum: 30-09-2023 - 05:25
30
me
'23
Groot onderhoud Herenweg. (update 30-05 > foto's + info fase 2 en 3)
Geschreven door Bron: Gemeente Noordwijk / Dura Vermeer
Foto's BON

Groot onderhoud Herenweg. (update 30-05 > foto's + info fase 2 en 3)

De Herenweg tussen de Langevelderweg/Dorpsstraat en de oprit van de N206 is, zoals al eerder bekend gemaakt, aan groot onderhoud toe. Dit betekent dat het asfalt met de daaronder gelegen fundering moet worden vervangen en ook het riool aan vervanging toe is. Vanaf de Langevelderweg tot de brandweerkazerne wordt de betonnen riolering vervangen door een pvc-leiding en betonnen putten....

Deze werkzaamheden, die in verschillende fases worden uitgevoerd, gaan van maart tot en met medio oktober 2023 plaatsvinden. Vanaf de start zullen we u via BON een update (informatie + foto's) geven van de werkzaamheden en afsluitingen die erop dat moment zijn of binnenkort gaan plaatsvinden.

Update 30-05-2023: informatie en foto's in de fotogalerij.
Aannemer Dura Vermeer: Hierbij een update voor wat betreft de werkzaamheden aan de Herenweg in Noordwijkerhout.

Het straatwerk vordert gestaag in fase, tussen ingang Jozefplein en tankstation. Het rioolwerk in deze fase is vandaag gereed. Het IT-riool onder de Brink (parkeerplaats) is inmiddels gestart. Hiervan is de eerste put en de eerste buis geplaatst.

Woensdag 31 mei gaan we verder met het leggen van de buizen richting tweede put. Ook zal de puinbaan in de rijbaan verder aangebracht worden als het riool gereed is. Deze wordt dan, vlak voor het asfalt op dinsdag 6 juni, geprofileerd.

De werkzaamheden aan het fietspad in fase 3 starten medio week 22 (tussen 29 mei en 2 juni), deze wordt volledig opgebroken en dat is het gedeelte van het tankstation tot en met brandweerkazerne. 

De werkzaamheden van fase 3 in de rijbaan starten week 24 (tussen 12 juni en 16 juni). Hierbij zal de rijbaan opgebroken worden van het tankstation tot en met restaurant Heinde en Ver. Ook wordt hierbij het eerste gedeelte van de Koninginneweg opgebroken.

Het betreft hier de halve rijbaan aan de zijde van de begraafplaats. Dit stuk loopt tot de uitrit wasstraat van het tankstation. Ook hier geldt dat de woningen niet bereikbaar zijn met de auto en worden de bewoners verzocht om elders in de wijk te parkeren.

Meer informatie vindt u op website van de gemeente Noordwijk: https://samen.noordwijk.nl/nl-NL/projects/herenweg/

Eerdere berichten: 
Update 23-05-2023: Informatie en foto's.