Datum: 02-10-2023 - 16:03
29
me
'23
Succesvolle uitvoering van het Kleynkoor theaterdiner ‘First Love’. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Succesvolle uitvoering van het Kleynkoor theaterdiner ‘First Love’. (foto's)

De Kleynkoor Academy biedt aan jongeren van 13 t/m 21 jaar uit onder andere Noordwijk en Noordwijkerhout, met talent voor zang en muziek, vanaf de middelbare school een opleiding die leidt tot ontwikkeling op muzikaal en cultureel gebied waarbij het accent met name op de vocale ontwikkeling ligt. De koorleden krijgen wekelijks koorzang; daarnaast worden ook veel zangers en zangeressen individueel geschoold.  Gedurende het koorjaar wordt gewerkt aan...

grote en kleinere optredens. Zo was er in het weekend van 26, 27 en 28 mei het theaterdiner ‘First Love’ op het prachtige landgoed Calomara in Noordwijk. De succesvolle en uitverkochte uitvoering ging over het gevoel van je eerste liefde met muziek vanuit de jaren 60 tot en met nu. 

Tijdens het theaterdiner gingen gasten aan tafel met mensen die ze niet kenden in de speciaal opgezette theatertent, zodat nieuwe connecties ontstonden in het publiek. Het diner werd bereid en uitgeserveerd door de ouders van de theaterleden vanuit een mobiele keuken. Hiervoor kregen ze een workshop van professioneel kok Klaas van Winsum. 

Voor de vrijwilligers en vluchtelingen in Noordwijk vond er een try-out van het theaterdiner plaats op vrijdagavond 26 mei. Op zaterdag 27 (zie foto's) en zondag 28 mei vonden de twee voorstellingen met kaartverkoop plaats. Na het diner kregen de bezoekers een rondgang op het landgoed Calomara en onderweg waren er optredens van de jongeren van het Kleynkoor.

Weer terug in de theatertent was er de finale van het Kleynkoor met muziek uit de jaren 60 en 70 van onder andere de bekende muzikale film Grease. De artistieke leiding en het concept lagen in handen van Chantal van der Klugt en Herma van Piekeren en met medewerking van:
Sergio: Korneel Defrancq
Piano: Michiel Barendse
Bas: Kees Barnhoorn
Drums: Peter van Blanken
Techniek: Rintje Hoogervorst en Nik van Beelen
Assistentie techniek: Finn Gordijn