Datum: 02-10-2023 - 16:57
28
me
'23
VVSB wint laatste reguliere thuiswedstrijd van OSS’20. (uitslagen + stand + foto's + samenvatting)
Geschreven door Stefan vd Burg
Foto's Redactie BON

Verjongd VVSB wint bij JOS Watergraafsmeer. (uitslagen + stand)

VVSB trad in aanloop naar de nacompetitie duels met DOVO aan met een verjongd elftal. Spelers die op scherp stonden en/of kleine pijntjes hadden werden uit voorzorg aan de kant gehouden. Hierdoor was er ruimte voor jong talent en die pakte hun kans met verve op. De grotendeels Noordwijkerhoutse ploeg met uiteindelijk 3 debutanten namen de 3 punten mee uit Amsterdam. Op doel stond deze middag Stef Hoogervorst, de doelman uit de JO19...

en volgend seizoen lid van de selectie, had een drukke eerste helft bij zijn debuut. Een aantal goede reddingen zorgde ervoor dat JOS Watergraafsmeer niet op voorsprong kon komen. Een andere debutant in de basiself maakte ook een sterke indruk. Aan de rechterkant van het veld was het Kaltrin Sabedini die met veel snelheid enkele rushes tentoonspreidde.

De thuisploeg had een ervaren elftal het veld ingestuurd om ritme op te doen voor de nacompetitie voor lijfsbehoud. Met spelers als Tony Tol, Malcolm Esajas en de 39-jarige Raymond Fafiani lieten de Amsterdammers zien over voldoende voetballend vermogen te beschikken. VVSB toonde veel energie op het droge kunstgrasveld in Amsterdam en bood hiermee goed tegenstand. Kansen waren er voor beide ploegen. Tim Plemper en Reggie Schaap wisten het net niet te vinden voor JOS. Bryan Iliohan vond op zijn weg de vuisten van doelman Bas Schol.

In de tweede helft werd VVSB beter en ook gevaarlijker. Een spervuur aan aanvallen leidde niet tot een doelpunt, maar toonde wel aan dat de jonge ploeg op meer aanspraak maakte. De grootste kans was voor aanvoerder Tim de Rijk. Zijn poging leidde tot een kopbal op de lat. Nadat met Mike Duinkerken opnieuw een debutant het veld werd betreden werd de aanvalslust van VVSB in de slotfase beloond.

Het was Iliohan, die eerder in de wedstrijd de doelman nog vond, die scoorde voor VVSB en zo de stand op 0-1 bracht. Even later was het opnieuw Iliohan die voor de verdubbeling van de score zorgde vanuit een panklare voorzet van Jermano Lo Fo Sang.

Met de 22e overwinning op zak kan het vizier volledig op de nacompetitie worden gelegd. Om promotie te kunnen afdwingen zullen er 3 rondes overleefd moeten worden. De eerste ronde is tegen DOVO. De uitwedstrijd in Veenendaal wordt aanstaande woensdag om 20.00 uur gespeeld. De return volgt zaterdag al om 18.00 uur in Noordwijkerhout. Komt allen de ploeg ondersteunen op weg naar de Tweede Divisie!

JOS Watergraafsmeer – VVSB 0-2: 82. Iliohan 0-1, 87. Iliohan 0-2.
VVSB: Stef Hoogervorst; Kaltrin Sabedini (75. Mike Duinkerken), Tijs Knapp (46. Jord Aanhane), Obi Onyeike, Tim de Rijk, Jermano Lo Fo Sang; Ricardo Kuijvenhoven, Ralph Pennings, Finn Mossel (83. Rick Warmerdam); Bryan Iliohan, Guus Verver (75. Jesse van Nieuwkerk).

Tekst: Stefan van den Burg