Datum: 25-09-2023 - 00:49
28
me
'23
Gasten Zonnebloem afd. De Zilk genieten van rondvaart door Haarlem. (foto's)
Geschreven door Zonnebloem afd. de Zilk
Foto's Zonnebloem afd. de Zilk

Gasten Zonnebloem afd. De Zilk genieten van rondvaart door Haarlem. (foto's)

Donderdag 25 mei genoten 30 gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem, afd. de Zilk, van een rondvaart in Haarlem en omgeving. In de ochtend was er nog een zwaar bewolkte lucht, maar toen de gasten om 14.00 uur aan boord stapten van de zolderschuit van de Waterkoets brak het zonnetje door en dat bleef zo de hele rondvaart. De zolderschuit is een robuust schip uit 1933 met een kuip waar de gasten overdekt konden zitten en op het achterdek was er...

rondom het motorblok een open rondzit. Tijdens de 1½ durende vaart vertelde een stadsgids van het Gilde Haarlem over de historische wetenswaardigheden van Haarlem. Zo zagen de gasten prachtige grachtenpanden, het Teylersmuseum, het Frans Hals museum, molen de Adriaan, de fabriek van Droste, de Stadsschouwburg, de Koepelkathedraal.

Aan de inwendige mens werd natuurlijk ook gedacht. Aan het begin van de rondvaart genoten de gasten van een kopje koffie/thee met een vers afgebakken gevulde koek. Daarna werd er nog een drankje geschonken met een chocolaatje en tot slot verraste de schipper de gasten met een plank met heerlijke hapjes.

De gasten hebben erg genoten van de rondvaart. Het was een middag om nooit te vergeten!