Datum: 30-09-2023 - 05:41
27
me
'23
Gemeente Noordwijk wil 50% garant staan voor lening aanleg 3 padelbanen TV De Boekhorst.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

De 3 nieuwe padelbanen officieel geopend bij TV De Boekhorst. (foto's)

Ze waren al even in gebruik maar vrijdagavond 26 mei zijn de drie nieuwe padelbanen op Tennispark De Boekhorst, officieel geopend door wethouder Roberto ter Hark en Bas van Kerkhof van de padelcommissie van TV De Boekhorst. Na de feestelijke opening, met het doorknippen van het lint, werd er een demonstratiewedstrijd gespeeld. Hiervoor waren uitgenodigd Floris Jan Hinnen (de padeltrainer), Kevin Noordermeer (eerste team speler), Gabriella van der Willige...

(voormalig Nederlands team speelster) en haar padelmaatje Paula Anthonijsz. Zij lieten aan de aanwezigen zien hoe padel écht gespeeld dient te worden. Aansluitend kon iedereen, waaronder wethouder Roberto ter Hark, zelf weer lekker de drie padelbanen op. Aan belangstelling is daar overigens geen gebrek aan, want er is zelfs ook al een wachtlijst aangelegd om een baan te kunnen huren.

Padel de snelst groeiende nieuwe sport in Nederland
Padel groeit hard in Nederland. Steeds meer mensen ontdekken hoe leuk padel is en raken verslaafd. Op dit moment zijn er al ruim 500 padelbanen op 200 verschillende locaties. De KNLTB verwacht dat er in 2024 op zo'n 400 locaties 1100 padelbanen zijn. Tevens verwacht men dat over tien jaar zo’n 500 tennisverenigingen de keuze hebben gemaakt voor een of twee padelbanen.

Wat is Padel?
Verrassend. Bij padel gaat de bal elke keer weer net anders dan je verwacht. In de kooi moet je op alles voorbereid zijn. De bal gaat telkens weer anders, en net als je denkt verslagen te zijn, krijg je onverwacht toch weer een tweede kans, bijvoorbeeld door hulp van de wanden. Maar ook het hekwerk van de kooi doet mee in het spel en je mag zelfs helemaal buiten de kooi de bal nog terugspelen. In iedere wedstrijd zitten altijd ook lange en spectaculaire rally’s. Oftewel: Expect the Unexpected! Meer info; klik hier.