Datum: 30-05-2023 - 19:52
23
me
'23
Groot onderhoud Herenweg fase 2. (update 23-05 > foto's+info > plaatsen van 10 ton wegende rioolput)
Geschreven door Bron: Gemeente Noordwijk / Dura Vermeer
Foto's BON

Groot onderhoud Herenweg fase 2. (update 23-05 > foto's+info > plaatsen van 10 ton wegende rioolput)

De Herenweg tussen de Langevelderweg/Dorpsstraat en de oprit van de N206 is, zoals al eerder bekend gemaakt, aan groot onderhoud toe. Dit betekent dat het asfalt met de daaronder gelegen fundering moet worden vervangen en ook het riool aan vervanging toe is. Vanaf de Langevelderweg tot de brandweerkazerne wordt de betonnen riolering vervangen door een pvc-leiding en betonnen putten....

Deze werkzaamheden, die in verschillende fases worden uitgevoerd, gaan van maart tot en met medio oktober 2023 plaatsvinden. Vanaf de start zullen we u via BON een update (informatie + foto's) geven van de werkzaamheden en afsluitingen die erop dat moment zijn of binnenkort gaan plaatsvinden.

Update 23-05-2023: informatie en foto's in de fotogalerij.
Aannemer Dura Vermeer: Hierbij een update voor wat betreft de werkzaamheden aan de Herenweg in Noordwijkerhout. 

We zijn volop bezig met het straatwerk in fase 2 (ingang Jozefplein/tankstation), dit vordert gestaag.  Deze week is gestart met de aanleg van een IT-riool bij de Brink. De buizen hebben een diameter van 1500 mm.(zie foto's) Dit riool heeft de functie van bufferopslag ten tijde van veel regenval. Ook kan dit riool, doordat zij geperforeerd is, water teruggeven aan de omgeving ten tijde van grote droogte.

Dinsdag 23 mei is met een grote mobiele telekraan de eerste van drie betonnen rioolputten geplaatst, een zware klus want de put weegt 10.344 kilo. (zie foto's) Vanaf morgen worden de IT-rioolbuizen van 1500 mm gelegd. Het rioolwerk in deze fase verwachten wij eind van deze week gereed te hebben. 

In het fietspad ter hoogte van ingang begraafplaats tot aan de rotonde Zanderij zijn we gestart met vooronderzoek. Deze is tijdelijk afgesloten voor fietsers, deze worden over de rijbaan geleid. Hierbij is er voor de fietsers tijdelijke belijning aangebracht op de rijbaan.

Meer informatie vindt u op website van de gemeente Noordwijk: https://samen.noordwijk.nl/nl-NL/projects/herenweg/

Eerdere berichten:
Update 15-05-2023:
Informatie en foto's