Datum: 30-05-2023 - 20:25
25
me
'23
Expositie schilderijen echtpaar Hans en Ank de Man in Munnekeweij. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Expositie schilderijen Jan Ruigrok in Munnekeweij. (foto's)

Donderdagmorgen 25 mei is in woonzorgcentrum Munnekeweij, een expositie geopend met werken van de heer Jan Ruigrok (76 jaar) uit Noordwijk. Van jongs af aan heeft Jan altijd in de bollen gewerkt en later in de bloemen in het eigen bedrijf aan de Leeweg (De Poep). Sinds 2000 heeft Jan het schilderen als hobby ontdekt. In het begin onder leiding van een docente op de schilderclub in Rijnsburg. Sinds enkele jaren schildert hij...

met veel plezier in de Wieken in Noordwijk en met acht andere liefhebbers van schilderen (zij waren aanwezig bij de expositieopening) bij de Clemenshof in Noordwijkerhout. Hij schildert vooral landschappen en strandtaferelen en de laatste jaren kwamen daar ook portretten bij. Jan schildert in hoofdzaak met olieverf en hij gaf aan het erg leuk te vinden om zijn werk nu aan anderen tentoon te stellen in de gangen van Munnekeweij.

De expositie is gratis en tot na de zomer te bezoeken in Woonzorgcentrum Topaz Munnekeweij, Via Antiqua 25 Noordwijkerhout. Op maandag t/m vrijdag van 8.30 – 17.00 uur en in het weekend van tot 10.00 – 15.00 uur.