Datum: 01-06-2023 - 00:47
20
me
'23
Willem en Cock Janssen - Warmerdam vieren hun 60-jarig huwelijk.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Willem en Cock Janssen - Warmerdam vieren hun 60-jarig huwelijk.

De redactie van BON was zaterdagmorgen 20 mei op bezoek bij Willem en Cock Janssen - Warmerdam, gezeten in een zonnige tuin bij hun woning op de Fazantlaan in Victorwijk 4. 20 mei 1963 is de trouwdag van Willem en Cock en dat betekent dat het echtpaar vandaag hun 60-jarig huwelijk viert. Zaterdagmiddag wordt het feest gevierd op het terrein van de rollygolf in Noordwijk en met het heerlijke zonnetje van vandaag zal het daar goed toeven zijn...

Als geboren en getogen Noordwijkerhouters zijn Willem (83 jaar en geboren in de Julianastraat) en Cock (80 jaar en geboren op de Herenweg) bij veel dorpsgenoten een bekend en gezellig echtpaar. Ze zijn in het gelukkige bezit van vier kinderen (John, Patrick, Wax en Heidi) 12 kleinkinderen, 6 bonus-kleinkinderen en 1 bonus-achterkleinkind. 

Na hun trouwen op het gemeentehuis en in de Sint Jozefkerk in 1963, woonde het pas getrouwde stel de eerste 5,5 jaar van hun huwelijk in een woonboot (nr.20) op de Leidsevaart in Noordwijkerhout. Vervolgens een jaartje in een oude boerderij op de Herenweg, om daarna een nieuwbouw huis te betrekken aan de Fazantlaan waar het echtpaar al 53 jaar met veel plezier woont.

Willem is zijn werkzame lezen begonnen bij Ad Seysener aan de Viaductweg, hij heeft daar 15 jaar gewerkt om vervolgens voor zijn eigen te beginnen. Eerst had hij kort een winkel op de Dorpsstraat, maar al snel startte hij in 1976 vanuit de garage zijn eigen installatiebedrijf in de elektrotechniek. Na verschillende verhuizingen zit het bedrijf sinds 1999 op Gravendam en is voorgezet door zoon Patrick.

Willem jong was in zijn jonge jaren een fanatieke wielrenner en won zelfs het kampioenschap van Zuid-Holland in 1958. Later is hij in de organisatie van het wielrennen gegaan. Zo kwam Willem ook bij de Oranjevereniging terecht en heeft daar 40 jaar vrijwilligerswerk gedaan, maar ook was hij 25 jaar actief bij VVSB. Cock was in al die 25 jaar ook actief als gastvrouw bij deze voetbalclub.

Voor al die jaren van vrijwilligerswerk heeft Willem 16 jaar geleden een koninklijke onderscheiding gekregen. Sinds de jaren na hun pensionering verveelt dit echtpaar zich echt niet. Drie keer per week wordt er bridge gespeeld, fietsen ze veel en gaan ze graag op vakantie.

De kleinkinderen komen regelmatig op bezoek en dan moeten er bij opa Willem (hij heeft als koosnaampje 'Sjakie') en oma Cock de lekkerste pannenkoeken gegeten worden. We wensen Willem en Cock nog heel veel gelukkige en gezonde jaren toe namens de redactie van BON.