Datum: 02-10-2023 - 10:39
20
me
'23
Optredende band 'Harlem Lake' bij Como’s Jazz & Blues wint de European Blues Challenge 2022. (foto's+filmpjes)
Geschreven door Redactie BON
Foto's printscreens programma

Optreden van oud-Zilker en bluesmuzikant Robbert Fossen bij SBS6 Vandaag Inside (foto's + uitzending gemist)

De geboren Haarlemmer Robbert Fossen heeft een aantal jaren met zijn gezin in De Zilk gewoond en deze bluesmuzikant in hart en nieren was geen onbekende in de Bollenstreek. Hij organiseerde een aantal jaren verschillende populaire bluesfestivals zoals Bollenblues (4x) in de Duinpan van De Zilk en vijf edities van Como's Jazz & Blues aan het Oosterduinsemeer. Robbert sinds 2021 wonend in Sint Maarten NH, staat al bijna 36 jaar op het podium...

met name als bluesmuzikant. In oktober 1987 stond hij voor het eerste op het podium in de roemruchte Haarlemse Jazz Club. Inmiddels is hij honderden optredens en diverse Awards verder, onder andere als beste blueszanger van Nederland. 

Robbert won twee keer de Dutch Blues Challenge en mocht Nederland twee keer vertegenwoordigen op de International Blues Challenge in Memphis, waar hij als enige Nederlander ooit in 2013 de finale behaalde; in 2017 de halve finale. Robbert heeft ook door het begeleiden van diverse Amerikaanse blues en soul artiesten een grote staat van dienst. 

Vrijdagavond 19 mei was Robbert met een muzikaal optreden te zien in het populaire TV-programma van SBS6 'Vandaag Inside' met Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. Hij zong daar twee nummers met de bekende band The Clarks, het traditionele openings- en afsluitingsnummer. Klik hier om het programma terug te kijken.

Robert gaf aan dat dit tv-optreden is voortgekomen uit de leuke gesprekken die hij indertijd had met Johan Derksen bij de voormalige Northsea Jazzclub in Amsterdam, waar Johan de bluesconcerten presenteerde. Later hebben ze elkaar vaker gesproken, onder andere in Grolloo als Robbert daar met en zonder band speelde in de Hofsteenge.