Datum: 01-06-2023 - 00:41
18
me
'23
Zuid-Hollands Landschap: Excursie 'Van merel tot nachtegaal' in duingebied Langeveld.
Geschreven door Het Zuid-Hollands Landschap
Foto's Redactie BON

Zuid-Hollands Landschap: Excursie 'Van merel tot nachtegaal' in duingebied Langeveld.

Zuid-Hollands Landschap verzorgt op 26 en 27 mei de excursie 'Van merel tot nachtegaal' in duingebied van Langeveld. We volgen in het ochtendgloren het zingen van de voorjaarszangers op Langeveld samen met de gids. De zangkwaliteiten van de nachtegaal zou bijna die van de merel doen verbleken, maar niets is minder waar. Met name in de ochtend is het zangconcert overweldigend, dan is het nog lekker stil in de omgeving en zingt de ene vogel...

nog harder dan de ander. Tja wie het hardst zingt, krijgt misschien wel de meeste aandacht…en dat in het voorjaar! Neem voor deze wandeling een verrekijker mee, want hoe luidkeels het gezang ook is, de zangers laten zich niet altijd makkelijk zien.

De zwartkop, nachtegaal en tjiftjaf gaan zo op in de omgeving, dat je het gezang moet volgen om de zanger te kunnen ontdekken. En als we dan toch turen zie je misschien nog wel een gekraagde roodstaart of een specht voorbijschieten.

Langeveld is een binnenduinrandgebied en is rijk aan libellen, vlinders, mossen en planten zoals zandblauwtje, ogentroost, vogelpootje en rietorchis. Kortom genoeg te ontdekken! Klik hier voor meer info en om een deelnemerskaart te kopen.