Datum: 01-06-2023 - 00:52
16
me
'23
Voortgang in ere herstellen 'Tuinen van de Bavo': de Engelse en Franse Tuin en Bavo-begraafplaats. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Voortgang in ere herstellen 'Tuinen van de Bavo': de Engelse en Franse Tuin en Bavo-begraafplaats. (foto's)

Met de projectontwikkelaar van Landgoed in den Houte op het Bavoterrein, zijn door de gemeente Noordwijk afspraken gemaakt over o.a. de restauratie en onderhoud van de Engelse Tuin, de Franse Tuin (voor het hoofdgebouw) en de Bavo-begraafplaats naast 't Hoogt. Deze gebieden op het Bavoterrein worden de 'Tuinen van de Bavo' genoemd. U heeft al eerder hier op BON kunnen lezen dat men hard bezig is met het in ere herstellen van...

de Engelse Tuin (klik hier) en de Franse Tuin (klik hier) en met een uitleg wat er gaat gebeuren. Ook op de oude Bavo-begraafplaats naast 't Hoogt, is men al een tijdje geregeld aan het werk. Afgelopen weken is men bezig geweest met het terugplaatsen van de opgeknapte grafstenen. 

Daarvoor was al de eerste nieuwe groenaanplant gerealiseerd en ook de verwijderde muur en hek aan de voorkant, zullen opnieuw opgebouwd gaan worden. De weggehaalde beelden achterop de begraafplaats worden op dit moment nog opgeknapt of gaan vervangen worden door andere soortgelijke beelden. 

In de Engelse Tuin en Franse Tuin, zie je aan de foto's in de fotogalerij, de vorderingen van het opknappen. Nu de voorjaarstemperaturen eindelijk wat omhoog gaan zie je het groen in de natuur flink uitlopen en dat geeft zeker in de Engelse Tuin een heel ander gezicht in vergelijking met een paar weken geleden (14 april) toen we de laatste foto's maakten.

De aanleg van de wandelpaden in de Engelse Tuin is bijna klaar, maar moeten nog wel uitharden. Het openstellen van de Engelse Tuin voor het publiek laat nog wel even op zich wachten, er moeten nog enkele herstelwerkzaamheden uitgevoerd worden; aldus een woordvoerder van Landgoed in den Houte. Zodra er meer nieuws is daarover kunt u dat hier op BON lezen.

We hebben weer foto's voor u gemaakt van de huidige situatie en houden u op de hoogte over de verdere vorderingen van het opknappen en in ere herstellen van de 'Tuinen van de Bavo'.