Datum: 01-06-2023 - 01:45
15
me
'23
Geslaagde Beweeg Bingo voor ouderen in Noordwijkerhout.
Geschreven door P. vd Berg
Foto's PR

Geslaagde Beweeg Bingo voor ouderen in Noordwijkerhout.

Deze week was het de Nationale Beweegweek voor Ouderen. Een actieve week waarin in heel Nederland activiteiten werden georganiseerd om ouderen in beweging te brengen met als doel het grote beweegtekort onder 65-plussers tegen te gaan. Voor iedereen geldt dat voldoende bewegen belangrijk is voor een goede fysieke en mentale gezondheid. Ondanks de toenemende bewustwording van een gezonde leefstijl en het belang van bewegen, voldeed in 2022...

slechts 38,2% van de ouderen aan de beweegrichtlijnen, een daling van bijna 4% ten opzichte van 2021.

Meer bewegen is onderdeel van het Nationaal Preventieakkoord, met als uiteindelijke doel dat 75% van de Nederlanders in 2040 voldoet aan de beweegrichtlijnen. Met deze doelstelling organiseerde Anja Heemskerk afgelopen woensdag, 10 mei, een leuke Beweeg Bingo in het Victorhuis in Noordwijkerhout.

Tijdens de Bingo werden de deelnemers op allerlei manieren geïnspireerd om te bewegen. Zo werd er een warming-up gedaan op muziek en bij ieder cijfer werd er een spier- en botversterkende beweging uitgevoerd of een quizvraag gesteld ten aanzien van het belang van bewegen en valpreventie.

Natuurlijk waren er leuke prijzen te winnen o.a. een bloemenbon bij Van Den Berg bloemen, een Kappersbon bij kapsalon Voluum, een Vleesbon van Vlees en Zo en een bon voor een maand gratis deelname aan de beweeglessen bij Beweeg Thuis.

Anja Heemskerk bedankt deze lokale ondernemers voor het schenken van deze prijzen en zo ook de vrijwilligers van het Victorhuis. Het was een geslaagde beweeglijke activiteit met vooral ook veel gezelligheid.