Datum: 01-06-2023 - 00:47
15
me
'23
Groot onderhoud Herenweg fase 2. (update 15-05 > foto's+info > nieuwe tijdelijke in- en uitgang bij de Brink)
Geschreven door Bron: Gemeente Noordwijk / Dura Vermeer
Foto's BON

Groot onderhoud Herenweg fase 2. (update 15-05 > foto's+info > nieuwe tijdelijke in- en uitgang bij de Brink)

De Herenweg tussen de Langevelderweg/Dorpsstraat en de oprit van de N206 is, zoals al eerder bekend gemaakt, aan groot onderhoud toe. Dit betekent dat het asfalt met de daaronder gelegen fundering moet worden vervangen en ook het riool aan vervanging toe is. Vanaf de Langevelderweg tot de brandweerkazerne wordt de betonnen riolering vervangen door een pvc-leiding en betonnen putten....

Deze werkzaamheden, die in verschillende fases worden uitgevoerd, gaan van maart tot en met medio oktober 2023 plaatsvinden. Vanaf de start zullen we u via BON een update (informatie + foto's) geven van de werkzaamheden en afsluitingen die erop dat moment zijn of binnenkort gaan plaatsvinden.

Update 15-05-2023: informatie en foto's in de fotogalerij.
Aannemer Dura Vermeer: Hierbij een update voor wat betreft de werkzaamheden aan de Herenweg in Noordwijkerhout. 

Wij zijn volop bezig in fase 2 (ingang Jozefplein-tankstation). De helft van de rioolwerkzaamheden in fase 2 zijn gereed. Op het eerste gedeelte van fase 2 ligt de nieuwe fundering er ook al in en is de stratenmaker begonnen met trottoirbanden stellen. (zie foto's)

Op de kop van de parkeerplaatsen op de Brink t.h.v. het tankstation is de doorsteek mogelijkheid dicht ivm voorbereidingen van het IT-riool. De rijbaan blijft daar wel begaanbaar. Op de hoek van het plein t.h.v. de Dr. Nolenslaan is een tijdelijke nieuwe opening gemaakt om van het plein op en af te kunnen rijden. (zie foto's)

In week 21 (22-05 / 28-05) zal gestart worden met de aanleg van een IT-riool. Dit is een diameter van 1500 mm. Dit riool heeft de functie van bufferopslag ten tijde van veel regenval. Ook kan dit riool, doordat zij geperforeerd is, water teruggeven aan de omgeving ten tijde van grote droogte.

Meer informatie vindt u op website van de gemeente Noordwijk: https://samen.noordwijk.nl/nl-NL/projects/herenweg/

Eerdere berichten:
Update 08-05-2023:
Informatie en foto's.