Datum: 01-06-2023 - 01:38
13
me
'23
Geweldig resultaat kerkenveiling Sint Jozef - Sint Victor.
Geschreven door Kerkenveiling Sint Jozef en Sint Victor
Foto's Redactie BON

Geweldig resultaat kerkenveiling Sint Jozef - Sint Victor. (foto's)

Vrijdagavond 12 mei zat om 19.00 uur de grote zaal van SOP in Puyckendam afgeladen vol. Meer dan vijftig kinderen en hun ouders hadden een goed plekje gezocht voor de jeugdveiling. Maxime Meiland (u weet wel, de van de televisie bekende familie Meiland met Noordwijkerhoutse roots) startte de avond vlot op; afwisselend met haar oom Jaap Meiland bracht zij de 50 kavels vlot aan de man. De kinderen boden flink tegen elkaar op om één van de leuk...

ingekochte spullen te kunnen bemachtigen. Na dit gedeelte trad het koor Revoice op, begeleid door hun vast combo. De inmiddels gearriveerde volwassenen luisterden naar een aantal prachtig vertolkte liederen. Het koor bood ook verschillende kavels aan, VIP tickets voor hun concert. Voor mooie bedragen werden deze gekocht.

Om 21.00 uur opende pastoor Straathof de veiling, waarna de vaste veilingmeesters Jaap Meiland en Dick Bader met veel humor de 213 kavels onder de hamer brachten. Er werd enthousiast geboden, met name op de weekendjes weg, de theaterbonnen, de kisten met planten, en op de vogelhuisjes in de Mexicaanse verkoop.

Het uiteindelijke resultaat werd om klokslag middernacht bekendgemaakt: Maar liefst € 34.529,- brachten de aanwezigen bijeen. Een geweldig resultaat waar het kerkenveilingcomité heel blij mee is. Dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt: gevers, adverteerders en natuurlijk de kopers!