Datum: 01-06-2023 - 00:38
05
me
'23
Komend weekend 's Gravendamseweg afgesloten wegens werkzaamheden in Voorhout.
Geschreven door Gemeente Noordwijk
Foto's Gemeente Noordwijk

Werkzaamheden langs Leidsevaart kruising ’s-Gravendamseweg.

In opdracht van de gemeente Noordwijk gaat een aannemer werkzaamheden uitvoeren aan de damwand langs de Leidsevaart bij de kruising met de ’s Gravendamseweg. De oude eruit. Een nieuwe erin. Wat is de werkplanning? Waar moet iedereen rekening mee houden? Begin mei heeft de gemeente omwonenden een brief gestuurd om hun op de hoogte te stellen van het werk. Het gaat om het verwijderen van de oude damwand. De aannemer plaatst...

hiervoor een nieuwe stalen damwand terug. Daarmee is de damwand weer nieuw, sterk en kan deze weer lang de grond goed op zijn plek houden. Ook schetst de gemeente in het schrijven de impact van de werkzaamheden. Er zijn geen werkzaamheden aan de zijde van de woonboten, zo benadrukt de uitvoerder.

Werkzaamheden
Op donderdag 11 en vrijdag 12 mei 2023 voert een ploeg detectiewerkzaamheden uit. De medewerkers speuren dan of er oorlogsresten aanwezig zijn in de grond waarin gewerkt wordt. De Leidsevaart gaat tijdens het speurwerk voor al het doorgaand verkeer dicht. Ook voetgangers en fietsers kunnen er niet door. Veilig werken voor alles.

Op maandag 15 en dinsdag 16 mei 2023 vinden vanaf het water detectiewerkzaamheden plaats. De ploeg laat materieel te water. Dan is er kans op een tijdelijke verkeersstremming.

Op maandag 22 mei 2023 starten de werkzaamheden aan de damwand. Deze duren ongeveer 6 weken. De aannemer sluit voor al het verkeer de Leidsevaart af. Ook fietsers en voetgangers kunnen er niet door. Ook hier geldt: veilig werken voor alles.

De bekende borden
Met de bekende borden geeft de gemeente aan wat de situatie is en waarmee weggebruikers rekening moeten houden.