Datum: 25-09-2023 - 01:19
04
me
'23
Anderhalf jaar cel geëist voor diefstal met geweld in Noordwijkerhout.
Geschreven door Bron Leidsch Dagblad.
Foto's Redactie BON

Anderhalf jaar cel geëist voor diefstal met geweld in Noordwijkerhout.

In een woning aan het Rusthof in Noordwijkerhout raakte bijna twee jaar geleden op 13 juni 2021, een bewoner gewond na een worsteling met een vriend. De bewoner liep bij de worsteling een bloedneus op en werd vervolgens door zijn vriend met de dood bedreigd, wat de verdachte M.A. (28) deze week tijdens de rechtszaak overigens ontkende. De oorzaak van de ruzie tussen beide vrienden was een videoband. Samen namen ze geregeld filmpjes op...

maar de laatste keer was de verdachte niet blij met het resultaat en eiste van zijn vriend dat hij het betreffende filmpje van de sociale media af zou halen. De verdachte vertelde dat hij uit de keuken een mes pakte om zo snel mogelijk de memorycard van de computer te vernielen en vervolgens liep dat uit op een worsteling.

Het OM gaat ervan uit dat er een vooropgezet plan was om de spullen op te halen. A. zou voor eigen rechter hebben gespeeld, alleen vanwege een vervelend filmpje. Het OM acht diefstal met geweld bewezen en eist anderhalf jaar cel. Verdachte zat in 2021 drie dagen vast. 

Volgens zijn advocaat zou M.A. (28) in jeugdige bezonnenheid iets doms hebben gedaan, maar was al genoeg gestraft doordat hij twee jaar moest wachten op de zitting. De advocaat vroeg om een voorwaardelijke straf. De rechtbank doet 16 mei uitspraak.

Bron Leidsch Dagblad.