Datum: 01-06-2023 - 01:30
05
me
'23
Dodenherdenking met herdenkingsdienst en kransleggingen in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Dodenherdenking met herdenkingsdienst en kransleggingen in Noordwijkerhout. (foto's)

Donderdagavond 4 mei was er een zeer druk bezochte en respectvolle dodenherdenking met als jaarthema 'Leven met oorlog', waarbij er een herdenkingsdienst werd gehouden in de St. Jozefkerk. Aansluitend was er een kranslegging bij het oorlogsmonument voor het gemeentehuis. Wethouder Roberto ter Hark was aanwezig bij de herdenkingsdienst en deed samen met raadslid Suzanne van Teylingen de kranslegging namens de gemeente Noordwijk....

Er werden ook kransen neergelegd door leerlingen van R.K. Basisschool St. Victor (namens de basisscholen), afgevaardigden van de gezamenlijke kerken, Stichting Veteranen Noordwijk en de Oranjevereniging Noordwijkerhout.

De Oranjevereniging Noordwijkerhout organiseerde de dodenherdenking in opdracht van de gemeente Noordwijk. Iedere bezoeker kreeg bij de uitgang van de kerk een bosje bloemen uit handen van leden van de scouting, die men na de kranslegging bij het oorlogsmonument kon neerleggen.

Tijdens de herdenkingsdienst werd er medewerking verleend door muziekverenigingen de Harpe Davids en St.Jeanne d'Arc, Scoutinggroep St. Jozef-Emerentiana, de veteranen, leerlingen Juliëtte en Sophie van basisschool St. Victor, solisten Pien en Sophie Warmerdam, dominee mevrouw Mandemakers, Yuliia Mamaeva (zij is gevlucht voor het oorlogsgeweld in Oekraïne), wethouder Roberto ter Hark en André van der Vossen voorzitter van de Oranjevereniging Noordwijkerhout.

Om klokslag 20.00 uur werd er onder grote belangstelling na 'de last post' twee minuten stilte in acht genomen en deze werd gevolgd door de kranslegging en konden er bloemen neergelegd worden bij het oorlogsmonument voor het gemeentehuis.