Datum: 01-06-2023 - 00:37
22
apr
'23
'Vrienden vd Witte Kerk en Regenboogschool' winnaars mozaïekwedstrijd en 'Red de Schelft' de meest bijzondere mozaïek. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

'Vrienden vd Witte Kerk en Regenboogschool' winnaars mozaïekwedstrijd en 'Red de Schelft' de meest bijzondere mozaïek. (foto's)

Zaterdagmorgen 22 april kwamen de deelnemers bij elkaar voor de prijsuitreiking van de bloemmozaïek-wedstrijd 2023, die gehouden werd in het 'Hart van de Bollenstreek' Noordwijkerhout. De 10 mozaïeken rondom de Witte Kerk, één in de grote hal van de Munnekeweij en één voor de Sint Jozefkerk, werden beoordeeld door Nicole Vink en Petra Wijnands. Lees meer voor de prijsuitreiking met jurycommentaar en foto's in de fotogalerij...

Organisator Nico Koomen van TPN bedankte iedereen voor hun deelname en alle kwekers en vrijwilligers op de velden voor het leveren van de bloemen. 

Algemene opmerking van de jury:
Iedereen hartelijk dank voor deelname aan de mozaïekwedstrijd, het was weer een feest om naar te kijken zowel voor de toeristen als de Noordwijkerhouters. We zien dat de deelnemers steeds meer bloemen gaan verwerken in het werkstuk en dat de verduurzaming ook hier is ingezet. Daar is de jury blij om....het is tenslotte een bloemenmozaïekwedstrijd.

Scholen:
3e prijs: De Prinsenhof
Strak gestoken, de jury denkt dat de losse onderdelen op school zijn voorbereid, dus goed overdacht.

2e prijs: De Victorschool
10 jaar Koning en 10 jaar in het nieuwe gebouw, reden voor een feestje, strak gestoken en heel netjes gewerkt.

1e prijs: De Regenboog
Mooi dat het proces van school naar kerktuin visueel is gemaakt, grote betrokkenheid van de kinderen. De jury vermoedt dat bij 1 gezin thuis nog steeds piepschuim in de huiskamer ligt. Het thema is actueel, driedimensionaal en de ijsbeer heeft zelfs een zonnebril, goed doordacht en mooi steekwerk.

Verenigingen:
3e prijs Shantykoor 't Bollenhart
Goed voorbereid met alle latten in de Modriaanlijst. Strakke belijning en mooie toevoeging de harten in de Nederlandse 3-kleur

2e prijs Wijkvereniging Duin en Dal
Nieuwe deelnemer, van harte welkom! Vrolijk geheel, veel kleurgebruik, Ballonnen komen mooi uit in het werkstuk.

1e prijs Vrienden van de witte kerk
Prachtig kleurgebruik, kerktoren steekt er parmantig bovenuit. Goede belijning van de kerk, duidelijk gemaakt door mensen met hart voor de witte kerk!

Bijzonder mozaïek overall:
Prijs voor NZlokaal: Red de Schelft
Weinig nodig om deze belangrijke boodschap voor Noordwijkerhout te vertellen! Als je goed kijkt, zie je zelfs dat er een golfslagbad is gesitueerd, prachtig. Nu maar hopen dat de gehele politiek van de gemeente Noordwijk er ook iets mee gaat doen!!!! 

Verdere deelnemers:
Jozefkerk: Bollenvelden zijn altijd goed en herkenbaar. Typisch Noordwijkerhout.
Munnekeweij Topaz: België van steen, Duitsland van stelen en dan steekt Nederland en Noordwijkerhout er goed bovenuit in een bloemenzee.
De Kaninefaaten: Speels effect in de steek, heen en weer is op carnavaleske wijze duidelijk aanwezig.
Met Lef: zeker met lef meegedaan, veelbelovend begin, de jury is benieuwd naar het vervolg volgend jaar.