Datum: 01-06-2023 - 00:20
19
apr
'23
Twirlvereniging KNA huldigt leden met EK-podiumplekken.  
Geschreven door KNA-Noordwijk
Foto's KNA Noordwijk

Twirlvereniging KNA huldigt leden met EK-podiumplekken.  

Vorige week zijn de meiden van Twirlvereniging KNA Noordwijk samen met de rest van de Nederlandse equipe afgereisd naar Italië, waar ze mochten stralen op het Europees Kampioenschap twirlen die van 6-9 april in Montichiari heeft plaatsgevonden. Sinds de Nederlands kampioenschappen afgelopen januari, waar de deelneemsters met maar liefst 15 EK-tickets behaald hebben is er heel hard gewerkt aan de routines om de puntjes op de i te zetten...

en de meiden klaar te stomen voor het EK. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Zowel het junior twirlteam als het junior danceteam wist de finale te behalen. Op de finaledag konden zij nogmaals laten zien wat zij in hun mars hadden. Na een sterke finale hebben ze een prachtige 2e plek voor het twirlteam en 3e plek voor het danceteam mee naar huis genomen. 

Speciale vermelding voor de leden van KNA Lynn van der Zanden, Roos den Besten en Iris Sassen die ook meegedaan hebben in het Nederlandse senioren twirlteam en senioren danceteam. Daarmee hebben zij respectievelijk een zilveren en gouden medaille gehaald en zijn zij dus ook Europees Kampioen geworden.
 
Ook solistisch hebben de meiden zichzelf overtroffen en alles gegeven wat ze in zich hadden. Dit heeft geresulteerd in de volgende plaatsen:
 
Isabel van der Plas (Preteen)
- 1 baton 4e plek
- Super X strut 3e plek 
- Dance twirl EUROPEES KAMPIOEN!
 
Criz Weijers - Noordwijkerhout (preteen)
- 1 baton 5e plek
- Dance twirl 3e plek 
 
Lynn van der Zanden (senior)
- Super X strut 10e plek
- Dance twirl 15e plek 
 
Iris Sassen (Senior) 
- 1 baton 6e plek 
- 2 baton 12e plek 
 
Roos den Besten (Senior) 
- 1 baton 12e plek 
- Dance twirl 7e plek 
 
Om dit te vieren zijn alle meiden afgelopen maandag in het zonnetje gezet en gehuldigd in onze eigen sporthal de Duinwetering, En natuurlijk verwend met een heerlijk stukje taart. Interesse in twirlen? KNA traint op maandag- en vrijdagavond in de Duinwetering in Noordwijk. Kom gerust eens langs.