Datum: 01-06-2023 - 01:17
18
apr
'23
Fietsers nemen actief deel aan programma ‘Doortrappen’: Veiliger fietsen tot je 100ste. (foto's)
Geschreven door Gemeente Noordwijk / BON
Foto's Gemeente Noordwijk

Fietsers nemen actief deel aan programma ‘Doortrappen’: Veiliger fietsen tot je 100ste. (foto's)

Fietsen, het verkeer, de regels en je fietsbehendigheid. Het kwam allemaal aan bod tijdens Doortrappen. Een leuke, gezellige en leerzame dag voor de ervaren fietsers om ze nog heel lang en heel veilig te laten fietsen in onze mooie gemeente. Na een korte wervingscampagne had een tiental deelnemers zich voor Doortrappen opgegeven. Ze werden ’s ochtends welkom geheten in Noordwijkerhout bij de Maasgaarde. Wethouder Theo Alkemade...

heette hen van harte welkom, lees hier zijn speech. Hij vond het fijn dat deze ervaren fietsers tijd en energie investeerden en meededen. Prachtig om te zien, zo laat hij weten. Want elke verkeersdeelnemer draagt bij aan de verkeersveiligheid en dezen nu zeker.

Lessen, testen en toeren
Buiten stonden de pylonen klaar voor de test. Maar er stond meer op het programma. In de ochtend kwamen onder meer de verkeersregels en de eigen fietsbehendigheid aan bod. De meegenomen, eigen fiets, werd nagelopen door Fietsenmaker Van Dam Fietsen in Noordwijkerhout.

Er was een rondje fietsbehendigheidsparcours en daar deed wethouder Alkemade ook even aan mee (zie foto). Een fysiotherapeut stond klaar met tips en adviezen. Het programma sloot ’s middags af met een gezellige fietstocht door de op dit moment bijzonder kleurige Duin- en Bollenstreek.

Gemeente, Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond
Gemeente Noordwijk werkt in het Programma Doortrappen samen met de lokale afdelingen van Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond. Doortrappen bevordert met name de fietsveiligheid van ervaren fietsers en draagt bij het aantal fietsongevallen te verminderen.

Twee belangrijke doelen van de gemeente. Maar mensen helpen om lekker lang te kunnen doortrappen is ook goed voor hun gezondheid. Het houdt hun fit. Zo komen in het programma verschillende thema’s effectief samen. Zo trappen ervaren fietsers nog heel lang dóóóóórrrrrr…

Meer weten over het Programma ‘Doortrappen’? – Ga naar de website.